Virtuaalitodellisuus on suunnittelutoimistojen tulevaisuuden työkalu

Sara Danielsbacka

Laiteasiantuntoja Lauri Tuominen esittelee virtuaalitodellisuuden käyttöä suunnittelutyössä. Insinööritoimisto Rejlers suunnitteli huvilan asiakkaalleen, johon pääsee virtuaaliselle vierailulle.

Insinööritoimisto Rejlersin 75-vuotiskiertue pysähtyi Kouvolassa torstaina. Insinööritoimisto otti reilu vuosi sitten suunnittelun avuksi virtuaalitodellisuussovellukset. Kokemukset ovat olleet hyviä. Torstaina Rejlers esitteli virtuaalitodellisuuden keinoin asiakkaalleen toteuttamaa huvilaa.

— Enää ei tarvitse katsoa puolivalmiissa rakennuksessa, että jotain väliseinää pitää siirtää. Nyt sen voi nähdä suoraan vr-lasien kautta ja tehdä muutokset ennen kuin lapiota on isketty maahan rakennuskohteessa, Rejlersin projektijohtajan Pasi Ahvenainen kertoo.

Virtuaalitodellisuuden lisäksi toimisto käyttää myös lisättyä todellisuutta hyödyntäviä laseja, joilla voi esimerkiksi tarkkailla paikan päällä tehdassalissa sinne suunniteltua koneistoa.

— Voimme nähdä miten laitteisto istuu tilaan, miten siihen olisi helpointa tehdä liitännät ja niin edelleen. Lisätty todellisuus ja virtuaalitodellisuus helpottavat suunnittelijoiden töitä valtavasti.

Ahvenainen ennustaakin virtuaalitodellisuuden muodostuvan kaikkien suunnittelutyötä tekevien yritysten vakituiseksi työkaluksi lähivuosien aikana.

— Virtuaalitodellisuus kehittyy samoin kuin kännykätkin. Aikoinaan ne olivat vain soittamista varten, nyt ne ovat jo taskussa kulkevia tietokoneita.

Niko Kaartinen

Niko Kaartinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.