Kuusi koronavirukselle altistunutta varusmiestä testattu Karjalan prikaatissa perjantain jälkeen – maanantaina testataan kaksi lisää

Kaikkien lomakuljetuksessa altistuneiden varusmiesten näytteet ovat olleet negatiivisia.

Jussi Lopperi

Karjalan prikaati pyrkii järjestämään koronavirukselle altistuneille mahdollisimman normaalin varusmieskoulutuksen.
Karjalan prikaati pyrkii järjestämään koronavirukselle altistuneille mahdollisimman normaalin varusmieskoulutuksen.

Karjalan prikaatissa on testattu kuusi varusmiestä koronaviruksen varalta. Näytteet ovat olleet negatiivisia.

Esikuntapäällikön sijainen Janne Viitasalo kertoo, että maanantaina testataan kaksi varusmiestä lisää

– Tarpeen testaamiselle määrittää lääkäri oireiden mukaan.

Viikko sitten sunnuntaina Vekaranjärven varuskuntaan lomilta palanneella varusmiehellä todettiin koronavirustartunta perjantaina. Viitasalon mukaan sairastunut on lieväoireinen ja häntä hoidetaan varuskunnan terveysasemalla.

Kaikkiaan 50 altistunutta – palvelus jatkuu mahdollisimman normaalina

Varusmies saapui Vekaranjärvelle pääkaupunkiseudulta kahden viikon lomalta sunnuntaina illalla. Hän saapui lomakuljetusbussilla, jossa oli hänen lisäkseen 28 matkustajaa ja kuljettaja.

Koronavirukselle altistui kaikkiaan 50 varusmiestä. Virukselle altistuneet ovat samassa linja-autossa matkustaneita henkilöitä sekä palveluksessa altistuneita.

Altistuneet pidetään toistaiseksi erillään muista, omissa yksiköissään. He eivät ole kontaktissa muihin varusmiehiin. Varusmiespalvelus jatkuu silti mahdollisimman normaalina.

– He osallistuvat palvelukseen omana joukkonaan. Haluamme hoitaa perustehtävämme ja järjestämme koulutuksen. He ovat seurannan alla ja jos oireita ilmenee, he hakeutuvat hoitoon, Viitasalo sanoo.

Kuuden viikon kierto jatkuu kotiutumiseen saakka

Karjalan prikaatissa on tällä hetkellä noin 3 000 varusmiestä. Heidät on jaettu kolmeen ryhmään, jotka eivät kohtaa toisiaan.

Karjalan prikaatissa kaikki yhteiskäyttöiset tilat ja ajoneuvot puhdistetaan ja desinfioidaan ennen ryhmien vaihtumista.

Karjalan prikaatin varusmiehet on jaettu kolmeen ryhmään, jotka eivät kohtaa toisiaan koulutuksen aikana. Ryhmät toimivat kahden viikon kierrossa niin, että varusmiehet ovat kaksi viikkoa lomalla, kaksi viikkoa varuskunnassa ja kaksi viikkoa maastossa.

Kuuden viikon kiertoa jatketaan varusmiesten kotiutumiseen asti.