” En halua lapselleni 800 koulukaveria” — Kouvolan koulukeskustelu myllää mielipiteitä Lukijalta-palstalla

Kirjoitus on poikinut runsaasti kommentteja, kannattaa käydä lukemassa.

Katja Juurikko

Myllykosken yhteiskoulu. Arkistokuva.
Myllykosken yhteiskoulu. Arkistokuva.

Kouvolassa aiotaan vähentää kouluja, ja samaan aikaan mediassa tuodaan esille toinen toistaan hurjempia kiusaamistapauksia, joihin opettajilla, rehtorilla tai koululla yleensäkään ei ole resursseja puuttua. Kuinka paljon tätä tapahtuu niin, ettemme saa lukea lehtien palstoilta?

Näin kirjoitti Jenni Lahti Kouvolan Sanomien Lukijalta-palstalla 1.9. Hän ei halua lapselleen 800 koulukaveria.

Yleisönosastokirjoitus on poikinut liki 80 kommenttia verkkosivuillamme.

Jenni Lahti on saanut paljon vastauksia ja kommentteja kirjoitukseensa. Muun muassa Janne Sutela kommentoi asiaa näin:

Jättikoulussa esimerkiksi lukihäiriöiset jäisivät todennäköisimmin jalkoihin. Kouvolan imagoon jättikoulu ei sovi sitten millään. Kuka lapsiperhe haluaisi muuttaa Kouvolaan, jos tietäisi lapsensa päätyvän 800 lapsen legioonaan? Sutela kysyy.

Valitettavasti nyt vaan yhä suuremmat kouluyksiköt, jopa yli tuhannen oppilaan, ovat tulevaisuutta maassamme. Vanhemmilta ei kysellä, mitä he haluaisivat lastensa koululta. Tai jos kyselläänkin, ei sillä ole merkitystä, kirjoittaa puolestaan nimimerkki Anu.

Jenni Lahden mukaan valmisteilla oleva päätösesitys tulee käsiteltäväksi nopeassa tahdissa, ja esimerkiksi keskustelufoorumeita lapsiperheiden kanssa näyttää olevan minimaalisesti.

Mitä tapahtuu koulujen kasvaessa järjettömän suuriksi? Luultavasti koulun henkilökunta ei pysty näkemään sitäkään vähää kuin nyt. Mitkä tulevat olemaan vaikutukset lasten ja nuorten elämään? En näe millään muotoa tätä ainakaan yhteisöllisyyttä ja yhteishenkeä vahvistavana tekijänä, Lahti kirjoittaa.

Katja Juurikko

23892443.jpg

Tästä on hyvä jatkaa koulukeskustelua verkkosivuillamme. Käykääpä myös lukemassa mielenkiintoiset kommentit aiheesta.

Lue täältä Jenni Lahden Lukijalta-kirjoitus kokonaisuudessaan.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset