Kymenlaaksossa ei uusia koronatartuntoja perjantaina – Koko maassa 189 uutta tartuntaa

Jussi Lopperi

Koronavirustartuntojen välttelyyn sopivaa liikuntaa voi harrastaa vaikka puistoissa tai metsässä, jossa turvavälien pitäminen on helppoa.
Koronavirustartuntojen välttelyyn sopivaa liikuntaa voi harrastaa vaikka puistoissa tai metsässä, jossa turvavälien pitäminen on helppoa.

Kymenlaaksossa ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja viikkoon. Edellinen tartunta Kymsoten alueella on varmistunut perjantaina 9.10.

Kouvolassa on todettu epidemian alusta lähtien 44 koronatartuntaa ja koko Kymenlaaksossa 103.

Koko maassa varmistui perjantaina 189 uutta tartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Perjantaina varmistui kansanedustaja Tom Packalénin (ps.) koronavirustartunta. Packalén ja pääministeri Sanna Marin (sd.) ovat olleet läsnä samassa kuulemistilaisuudessa keskiviikkona pikkuparlamentin auditoriossa.

Tilaisuudessa turvavälit ovat kuitenkin olleet kunnossa, sanoo valiokuntaneuvos Jonna Laurmaa. Valtaosa osallistujista on Laurmaan mukaan myös käyttänyt kasvomaskeja.

Eduskunta valmistautuu etätyöskentelyyn kouluttamalla kansanedustajat etä-äänestämiseen loka–marraskuun aikana, kertoo eduskuntatiedotus.

Eduskunta hyväksyi torstaina ehdotuksen eduskunnan työjärjestyksen väliaikaisesta muuttamisesta. Sen perusteella eduskunta voi erityisen vakavan ja hyvin laajalle levinneen vaarallisen tartuntataudin vuoksi päättää mahdollisuudesta toimittaa täysistuntoäänestykset etäyhteyksin.