Kymi Ring -ratkaisulle ylistystä kokoomukselta ja perussuomalaisilta

Kymi Ring

Havainnekuva Kymi Ringin alueesta viime vuoden joulukuulta.
Havainnekuva Kymi Ringin alueesta viime vuoden joulukuulta.

Kymi Ring -moottoriradalle tuleva avustus valtion lisätalousarviossa on tuoreeltaan kerännyt kiittäviä kommentteja poliitikoilta.

— Suomalainen autourheilukulttuuri nousee uudelle tasolle, kun hallitus varmistaa uudella 3,5 miljoonan tukisummalla valmisteilla olevan Kymi Ringin rakentamisen etenemisen, sanovat perussuomalaisten kansanedustajat Juho Eerola, Jani Mäkelä ja Kaj Turunen sekä työministeri Jari Lindström.

— Suomella on maine huippuluokan autourheilumaana. On oikeastaan ihme, ettei tämän tason moottoriurheilurataa ole rakennettu Suomeen aikaisemmin. Oli jo korkea aika, liikenne- ja viestintävaliokunnan lappeenrantalainen jäsen Jani Mäkelä toteaa.

Kansanedustaja ja Valtion liikuntaneuvoston puheenjohtaja Timo Heinonen (kok.) luonnehtii Kymi Ringiä yhdeksi valtakunnallisesti tärkeimmistä uusista urheilurakentamisen hankkeista.

— Lopullisessa muodossaan se mahdollistaa käytännössä jopa F1-kilpailujen hakemisen Suomeen. Tärkeämpää kuitenkin alussa on saada maahamme kansainväliset kriteerit täyttävä rata, missä voidaan järjestää moottoripyörien MotoGP-kilpailuja, rallicrossin MM-osakilpailuja ja muita vastaavia tapahtumia.

Kymi Ringin rakenteilla olevalle 4,6 kilometrin mittaiselle radalle on haettu Kansainvälisen autourheiluliitto FIA:n FIA 1 -luokitusta.

— Rakennusvaiheessa on järkevää tehdä kerralla kunnollinen, moottoriurheilun arvokilpailuillekin riittävä suorituspaikka, ja tässä ykkösluokitus on tärkeä askel. Kun olosuhteet ovat kunnossa, päästään pohtimaan sitten kilpailujen toteutuksia, Heinonen sanoo.

Myös kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen ja varapuheenjohtaja Jukka Kopra ovat tyytyväisiä satsaukseen.

— KymiRing on paikallistasolla Kouvolan ja Lahden seudulla tärkeä. Panostuksen merkittävyyttä kuitenkin korostaa se, että kyseessä on kansainvälisesti noteerattava hanke. KymiRing tulee olemaan Pohjois-Euroopan suurin moottoriurheilukeskus, jossa on tulevaisuudessa kaikki mahdollisuudet järjestää moottoriurheilun kuninkuusluokkien kisoja

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.