Kouvolan miljöö- ja radiomuseo sai tunnustuksen — sinne pääsee hyvin myös verkossa

Lumikki Haaja

Kouvolan miljöö- ja radiomuseossa on muun muassa Kyynel-radio.
Kouvolan miljöö- ja radiomuseossa on muun muassa Kyynel-radio.

Kouvolan miljöö- ja radiomuseo on valittu Itä-Suomen vuoden 2016 paikallismuseoksi.

Sitä ylläpitävä Kouvolan Putkiradiomuseosäätiö Kymenlaaksosta voitti Itä-Suomen paikallismuseo -kilpailun, jossa tämän vuoden teemana oli verkkonäkyvyys. Voittajan valitsi Suomen kotiseutuliitto maakuntamuseoiden nimeämistä ehdokkaista.

Kouvolan miljöö- ja radiomuseo koostuu kolmesta museosta tai kokoelmasta, jotka ovat miljöömuseo, radiomuseo ja sotilasradiomuseo. Kokonaisuuden ansioksi vuoden kilpailuteeman kannalta katsottiin erityisesti se, että kaikissa kolmessa kohteessa on mahdollisuus vierailla virtuaalisesti opastettuna.

— Virtuaaliesittelyt on toteutettu tyylikkäästi YouTubessa, ja ne löytyvät sekä sieltä hakemalla että kuvalinkkeinä museon monipuoliselta ja hyvin kuvitetulta kotisivulta. YouTuben avulla opastetaan myös koko museon historiaan ja esitellään museo räväkällä musiikkivideolla, valinnan perusteluissa todetaan.

Lisäksi museon kotisivuilla voi katsoa näytteitä kokoelmista sekä tutustua radioamatööritoimintaan ja radiohistoriaan 1920-luvulta 1960-luvulla. Museo löytyy myös muun muassa sosiaalisesta mediasta, Kymenlaakson maakuntamuseon sivuilta ja Visitkouvola-sivustolta.

Itä-Suomen paikallismuseo -kilpailu on järjestetty vuodesta 2010. Siinä annetaan myös kunniamainintoja.

Tänä vuonna kunniamaininnan saivat Nuijamaan pitäjänmuseota ylläpitävä Nuijamaa-seura Lappeenrannasta, Riihipiha-museo Vuolijoelta Kainuusta, Kiteen kotiseutumuseota ja Savikon kauppamuseota ylläpitävä Kitee-Seura Pohjois-Karjalasta sekä Riuttalan Talonpoikaismuseota ylläpitävä Riuttalan talonpoikaiskulttuurin suojelusäätiö Pohjois-Savosta.

Leena Sallinen

Leena Sallinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat