Sotaveteraanien perinnetyö käyntiin Kouvolan Porukkatalossa

Kouvolan kaupunginhallitus esittää sotaveteraanien ja reserviläisten yhteisen tilan perustamista Porukkataloon.

Lumikki Haaja

Porukkatalossa ei ole juuri nyt vapaita huonetiloja.
Porukkatalossa ei ole juuri nyt vapaita huonetiloja.

Kouvolan kaupunginhallitus esittää maanantaisessa kokouksessaan perinnetyön käynnistämistä Porukkatalosta. Kaupunginhallitus tekee esityksensä aikuisväestön lautakunnan antaman lausunnon pohjalta, johon oli pyydetty lausunnot Poikilo-museoilta ja yhteisöllisyyden edistämisen palveluluita.

Poikilo-museot pitää reserviläis- ja maanpuolustuksellisen kulttuurin vaalimista tärkeänä, mutta toimitiloihin se ei ottanut kantaa.

Yhteisöllisyyden edistämisen palvelut sen sijaan ehdottaa Porukkatalon kolmannen kerroksen aulatilaa sekä 2. ja 3. kerroksen käytäviä perinneyhdistyksen museokäyttöön. Lisäksi palvelut tarjoavat perinneyhdistykselle tilaa vuokrattavaksi mahdollisesti jonkun toisen toimijan kanssa Porukkatalosta, kun tiloja vapautuu. Tällä hetkellä porukkatalossa ei ole tyhjiä huonetiloja.
Kouvolan kaupungilla ei ole juuri nyt sopivia, vapaita tiloja yhdistysten käyttöön.

Tilaa etsittu jo aiemminkin

Sotaveteraanien ja reserviläisten yhteisen tilan sekä museotilan perustamista ovat ajaneet reserviläis- ja veteraanijärjestöt. Ensimmäisen kerran tilaa etsittiin jo vuonna 2015, jolloin Karjalan prikaatin kilta ry ja Kymenlaakson autojoukkojen kilta ry luovuttivat asiasta kirjeen silloiselle kaupunginjohtajalle Lauri Lamminmäelle.

Kaupunki kartoitti tuolloin tiloja yhdessä maanpuolustusjärjestöjen kanssa. Sopivaa tilaa ei kuitenkaan tuolloin löytynyt. Yhdistyksille tarjottiin käyttöön muun muassa Kasarminmäen ruokalan toimistosiivessä olevaa 132 neliömetrin tilaa.

Syksyllä 2017 toimintansa aloittanut Porukkatalo on koti kaikkiaan 14 yhdistykselle, kahdelle yritykselle sekä kaupungin liikunnan ja yhteisötyön palveluille.

Talon kahdessa ylimmässä kerroksessa sijaitsevat kaupungin kotihoidon ja omaishoidon yksiköt.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset