Pakkanen ja Torniainen: Luovuitteko syksyllä palkkiostanne?

Kansanedustajien palkkioista kohistiin edellisen kerran isommin viime syksynä. Eduskunnan puhemiehistö suositteli silloin, että kansanedustajat luopuisivat itse kahden viikon palkastaan ja näin osallistuisivat valtion säästötoimiin.

Suositus oli, että kansanedustaja maksaisi valtiolle takaisin viikon palkan syksyllä ja toisen vuodenvaihteen jälkeen.

Suositus ei toteutunut kovin hyvin. Helsingin Sanomat kertoi helmikuussa, että valtiokonttoriin on palauttanut palkkioitaan yhteensä vain seitsemän kansanedustajaa kahdestasadasta. Palauttajien nimet eivät ole julkisia.

Tuoreista kansanedustajien palkkiokorotuksista pöyristyneet Ari Torniainen (kesk.) ja Markku Pakkanen (kesk.) kertovat kumpikin luopuneensa viikon palkastaan.

Pakkanen sanoo toimittaneensa syksyllä viikon palkkion valtiokonttoriin. Toisen viikon palkkion osalta hän odottelee, että muutkin kansanedustajat hoitaisivat hommat.

— Odotan kunnes kaikki muutkin edustajat toimivat näin ja sitten seuraa jatkoa asiaan, Pakkanen kertoo.

Torniainen ei halunnut pistää rahaa valtiokonttoriin, koska silloin hän ei olisi tiennyt, mihin raha käytetään.

— Syyskaudella lahjoitin kyseisen suuruisen summan lasten syöpäosastolle sairaalaan. Myös nyt kevätkaudella olen valmis tekemään samansuuruisen lahjoituksen hyvään tarkoitukseen, Torniainen kertoo.

Timo Laitakari

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet