Keltintien betonisilta korvataan teräksisellä — Tie menee poikki tapaninpäivänä

Kiertotietä on käytettävä tammikuun alkupäiviin saakka.

Keltintien sillan uusiminen alkaa Kuusankoskella heti joulunpyhien jälkeen. Tapaninpäivänä Keltintie suljetaan. Kiertotie kulkee viereisen Helsingintien kautta tammikuun 2. päivään asti.

Silta sijaitsee Kuusankosken Heinharjussa Keltintien ja Akanojan risteämiskohdassa. Tällä viikolla sillan luona tehdään työmaata valmistelevia töitä ja raivataan puustoa.

Liikenneviraston siltarekisterin mukaan Keltintien betonilaattasilta Akanojan yli on Kouvolan huonoimmassa kunnossa oleva silta.

Vanha betonisilta korvataan teräsputkisillalla. Kouvolan kaupunki rakennuttaa sillan VRJ Etelä-Suomi oy:llä

— Teräsputket on talvella hyvä vaihtaa, kun alla kulkee mahdollisimman vähän vettä, VRJ Etelä-Suomi oyn vastaava työnjohtaja Miikka Rummukainen sanoo.

Samalla, kun sillan rakenne muutetaan, se myös levenee. Uuden teräsputkisillan pituus on 17,3 metriä ja sisäaukon leveys on 4,56 metriä.

Ensi keväänä sillalle tulee uusi päällyste ja sen ympäristössä tehdään maisemointitöitä. Sillan vaihdon yhteydessä liikenneturvallisuutta parannetaan uusimalla kaiteet. Keväällä siltaan liittyvät työt valmistuvat toukokuun loppuun mennessä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat