Anjalassa mitattiin Suomen toiseksi lämpimimmät kelit huhtikuussa, Kymenlaakso sateisimpien maakuntien joukossa

Jussi Lopperi

Kouvolassa satoi tavanomaista enemmän huhtikuussa.
Kouvolassa satoi tavanomaista enemmän huhtikuussa.

Huhtikuu on ollut koko maassa tavanomaista sateisempi. Kymenlaakso lukeutuu sateisimpien maakuntien joukkoon yhdessä Päijät-Hämeen ja Kittilän kunnan kanssa.

Ilmatieteen laitoksen Anjalan mittauspisteellä satoi huhtikuussa 51,3 millimetriä. Pitkän ajan keskiarvo on huhtikuun osalta 29 millimetriä.

Vuonna 2016 lankesivat lähihistorian huhtikuiset ennättyssateet Anjalassa: 81,6 millimetriä.

Myös huhtikuun lämpötilojen osalta Kouvola lukeutuu Suomen lämpimimpiin paikkoihin. Ilmatieteen laitoksen huhtikuun säätilastoon on listattu 20 mittauspistettä. Anjalassa mitattiin listan toiseksi korkein keskilämpötila.

Huhtikuun keskilämpötila Anjalan mittauspisteellä oli 4,6 astetta. Pitkän ajan keskiarvo Anjalassa on 3,6 astetta.

Lämpimämpää tämän vuoden huhtikuussa oli Ilmatieteen laitoksen 20 mittauspisteistä vain Helsinki-Vantaan lentoasemalla, jossa keskilämpötilaksi mitattiin 5 astetta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet