Marita Toikka aloittaa päiväkirjan sadan päivän ajaksi — Kaupunginjohtaja jakaa ajatuksiaan ensi vuoden talousarvion valmistelusta

— Meille tulee tiivis valmistelu seuraavien kahden kuukauden aikana, jotta saamme tämän kokonaisuuden kasaan ja kaupunginhallituksen ja -valtuuston päätöksentekoon, Toikka kirjoittaa ensimmäisessä päiväkirjablogissaan.

Kai Skyttä

Kaupunginjohtaja Marita Toikka alkaa pitää päiväkirjaa kaupungin talousarvion valmistelusta.
Kaupunginjohtaja Marita Toikka alkaa pitää päiväkirjaa kaupungin talousarvion valmistelusta.

— Olen miettinyt miten voisin jakaa enemmän ajatuksiani ja tavoitteitani kaupunkimme kehittämisen osalta. Tästä päivästä on tasan sata päivää siihen, kun kaupunginvaltuusto päättää vuoden 2020 talousarviosta. Sitä ennen valmistelen päätöksentekoon, lautakuntien pohjatyön jälkeen, esityksen Kouvolan palveluverkon päivittämisessä.

Näin Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka aloittaa uuden päiväkirjabloginsa. Hän aikoo jakaa omia ajatuksiaan blogissaan sadan päivän ajan ensi vuoden talousarvion valmistelun etenemisestä.

— Saatan kertoa pienen yksityiskohdan, kenties kohtaamisen päivästä tai pohtia suurempaa strategista kysymystä. Joku päivä voi jäädä ilman päiväkirjamerkintää.

Toikka kertoo, ettei tavoittele viimeisen päälle viimeisteltyä tai hiottua tekstiä, vaan pyrkii pitämään kirjoitustyylinsä päiväkirjamaisena. Kaupungin viestintäyksiköllä ei ole blogissa muuta roolia kuin julkaista kaupunginjohtajan edellispäivänä kirjoittama teksti kaikkien luettavaksi.

Ensimmäisessä blogitekstissään Toikka kommentoi palveluverkkoselvitystä.

— Kaupungin palveluverkon päivitys ei ole läpihuutojuttu. Itse näen, että palveluverkon kokonaisvaltainen päivitys on välttämätöntä tehdä viimeistään nyt. Kuten yksi valtuutettu kesällä valtuuston kokouksessa sanoi ”parasta ennen aika meni jo”.

— Tänä sunnuntaina 1.9.2019 alkaa minun päiväkirjablogini kaupunginjohtajana. Tervetuloa näihin lukuhetkiin mukaan.

Toikka sanoo miettivänsä blogin jatkamista, jos saa siitä hyvää palautetta.

— Tämä on kokeilu.

Lue täältä kaupunginjohtajan ensimmäinen blogiteksti

Päiväkirjablogin kaikki tekstit löytyvät jatkossa koontisivulta.

Juttua on täydennetty 2.9. klo 13.28 Marita Toikan haastattelulla.

Uusimmat uutiset