Myllykosken junapysäkki saatetaan kunnostaa kuluvan vuoden aikana — "Parannuksia harkitaan, ja niitä on melko varmasti tulossa"

Lukas Pearsall

Myllykoskella ovat käynnissä radan perusparannustyöt.
Myllykoskella ovat käynnissä radan perusparannustyöt.

Myllykosken junapysäkin yleisilme on paranemassa vielä kuluvan vuoden aikana. Liikenneviraston aluevastaavan Seppo Mikkosen mukaan Myllykosken rataosuudella tehdään parhaillaan parannustöitä, jossa muun muassa vaihdetaan ratapölkkyjä ja kiskoja sekä uusitaan päällysrakenteita.

— Samalla radan kapasiteetti nousee. Aikaisemmin radan suurin sallittu akselipaino oli 22,5 tonnia. Remontin jälkeen se on 25 tonnia.

Liikennevirasto on suunnittelut parannustöitä myös Myllykosken pysäkille. Mikkosen mukaan Myllykosken pysäkin siistimisestä ja parantamisesta on ollut puhetta jo aiemminkin. Mikkonen ei osaa heti sanoa, millaisia parannuksia on tiedossa, mutta hänen mukaansa Lahti—Kouvola-rataosuudella on parannettu vastaavia odotuskatoksia, mikä tarkoittaisi myös parannuksia Kouvola—Kotka-välin pysäkeille.

— Voidaan sanoa, että parannuksia harkitaan, ja niitä on melko varmasti tulossa. Asemia on tarkoitus katsoa vielä kuluvan vuoden aikana. Ensin täytyy kuitenkin saada radan perusparannus tehtyä, jotta saadaan muut työt käyntiin.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.