Kymsote aikoo aikaistaa Kouvolan terveysasemista luopumista – Korian terveysasema on menossa kokonaan kiinni kesän jälkeen

Neuvola pysyy Korialla. Terveysaseman asiakkaat on tarkoitus ohjata syksystä alkaen Marjoniemen ja Katajaharjun terveysasemille.

Jussi Lopperi

Korian terveysasema suljettiin koronaviruksen takia maaliskuussa.
Korian terveysasema suljettiin koronaviruksen takia maaliskuussa.

Kymsote aikoo sulkea Korian terveysaseman kaavailtua aiemmin. Alun perin Kymsoten tarkoitus oli pitää auki Korian, Elimäen ja Jaalan terveysasemat siihen saakka, kunnes Ratamokeskus valmistuu vuonna 2022. Nyt suunnitelma on Korian osalta muuttunut.

Kymsoten esitys Korian terveysaseman suunniteltua nopeammasta sulkemisesta liittyy koronaviruksen aiheuttamaan pitkään toimintakatkoon.

– Se suljettaisiin joka tapauksessa Ratamon valmistuttua, Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa sanoo.

Kiinni syksyllä

Korian terveysasema suljettiin koronaviruksen takia maaliskuussa. Samalla suljettiin Elimäen ja Jaalan terveysasemat.

Kesäkuun alusta terveysasemilla alkoi kesäsulku. Sen on määrä päättyä elo–syyskuussa. Tarkkaa päivämäärää kesäsulun päättymiseen ei ole vielä päätetty.

Kymsote pyytää nopealla aikataululla Kouvolan kaupungilta lausuntoa terveysaseman sulkemisesta. Jos Kymsote päätyy sulkemaan Korian terveysaseman syksyllä, sen asiakkaat on määrä ohjata Marjoniemen tai Katajaharjun terveysasemille Kouvolaan.

Neuvola säilyy toistaiseksi

Kymsoten esitys koskee ainoastaan terveysasematoimintaa. Samassa osoitteessa Kyminasemantiellä toimivan perhekeskuksen neuvolapalvelut pysyvät toistaiseksi Korialla, Kymsoten palveluketjun johtaja Ismo Korhonen sanoo.

Kouvolan toinen perhekeskus sijaitsee Keltakankaalla. Myös se säilyy jatkossa nykyisellä paikallaan entisen Anjalankosken kaupungintalon naapurissa.

– Näillä palveluilla jatketaan toistaiseksi. Perhekeskusten palvelutarvetta seurataan, Korhonen sanoo.

Korian terveysasemalla on perusterveydenhoidon hoitaja- ja lääkärivastaanotto sekä mielenterveys- ja päihdevastaanotto viidesti viikossa. Näytteenottoa on kahtena päivänä viikossa. Erityistyöntekijät sekä kuntoutus Korialla on hoidettu sopimuksen mukaan.

Sosiaalipalveluista ikääntyneiden perustason asiakasohjaus on ollut viisi päivää viikossa. Aikuissosiaalityön ja vammaispalvelun sosiaalityöntekijät ja sosiaaliohjaajat, perhekeskusten jalkautuvat palvelut hoidetaan sopimuksen mukaan.

Korian ja Elimäen neuvolat ovat toimineet terveysaseman yhteydessä perhekeskuksessa vuodesta 2016. Korian perhekeskuksessa on ehkäisyneuvola, äitiysneuvola, lastenneuvola ja kotiin vietävät lapsiperhepalvelut. Perhekeskus järjestää erilaisia vertaistukiryhmiä, tapahtumia ja teemailtoja.

Korian terveysaseman aikaistuva sulkeminen liittyy Kymsoten palveluiden saavutettavuusraportin toteuttamiseen käytännössä.

Korian terveysaseman sulkemiseen liittyvä Kymsoten lausuntopyyntö merkittiin maanantaina Kouvolan kaupunginhallituksessa tiedoksi. Korian terveysaseman sulkemista käsitellään kokousasiana Kouvolan kaupunginhallituksessa 15. kesäkuuta.

Juttuun lisätty 3.6. kello 10.30 asian käsittely seuraavassa kaupunginhallituksen kokouksessa 15.6.

Luetuimmat