Entinen F1-kuljettaja Mika Salo korkkasi Kymi Ringin formula-autolla — "Rata on erittäin vaikea, ja se kelpaisi vaikka F1:een", hän sanoo: Katso video Salon ajosta

F4-luokan talli Koiranen GP tutustuu Kymi Ringin rataan tiistaina.

Krista Lihvonen-Hietakallio

 Entinen formulakuski Mika Salo korkkasi Kymi Ringin tiistaina.
Entinen formulakuski Mika Salo korkkasi Kymi Ringin tiistaina.

Suomalainen formulatalli Koiranen GP tutustuu tänään Kymi Ringin rataan. Ensimmäisen formula-autolla radalla ajettavan kierroksen ajaa Kansainvälisen autourheiluliiton tuomari ja entinen formulakuski Mika Salo.

Koiranen GP on F4-luokan talli. Sen päämaja on Espanjassa. F4-luokkaa pidetään tärkeänä ponnahduslautana nuorille kuljettajille kohti F1-sarjaa.

Formulatallilla on kytköksiä Kouvolaan. Kouvolan aikuiskoulutuskeskus on järjestänyt autourheilun mekaanikkojen koulutusta vuodesta 2014 alkaen yhteistyössä Koiranen GP:n kanssa.

— Kiinnostus rataa kohtaan on nyt kovaa, Kymi Ringin markkinointivastaava Janita Lehtonen kertoo.

Mika Salo ajoi Kymi Ringillä 5-10 kierrosta ja kuvaili rataa erittäin vaikeaksi. Hänen mukaansa se kelpaisi vaikka F1:een. Rataa kokeili myös Mika Salon poika Max Salo, joka on radasta samaa mieltä.

Lumikki Haaja

Myös autourheilutallit ovat kiinnostuneita Kymiringistä.
Myös autourheilutallit ovat kiinnostuneita Kymiringistä.

— Radalla on paljon sokeita mutkia, hän sanoo.

Kymi Ringillä järjestettiin viikko sitten MotoGP-luokan testiajoja. Sveitsiläisen Speedweekin mukaan MotoGP:tä ajettaisiin vuonna 2020 Kymi Ringillä heinäkuun 12. päivänä.