Kymi Ring ei saa Kouvolalta kahden miljoonan euron pääomalainaa — hallinto-oikeus hylkäsi kaupunginvaltuuston päätöksen lainvastaisena

Oikeuden mukaan kaupunki ottaisi merkittävän taloudellisen riskin, jos se myöntäisi lainan ilman vastavakuuksia.

Lukas Pearsall

Viime kesäkuussa Kymi Ringin työmaalla näytti tältä. Radan asvaltoinnin piti alkaa syyskuussa, mutta toistaiseksi työt eivät ole alkaneet.
Viime kesäkuussa Kymi Ringin työmaalla näytti tältä. Radan asvaltoinnin piti alkaa syyskuussa, mutta toistaiseksi työt eivät ole alkaneet.

Itä-Suomen hallinto-oikeus kumosi tänään torstaina Kouvolan kaupunginvaltuuston päätöksen myöntää Iitin Tillolaan suunnitellulle moottoriratakeskukselle Kymi Ringille kahden miljoonan euron pääomalainan.

Päätöksen perusteluissa todetaan, että kaupunginvaltuusto on myöntänyt pääomalainan ilman kuntalain edellyttämää vastavakuutta. Kaupunginvaltuuston päätöstä tehtäessä ei ole myöskään riittävästi selvitetty mahdollisen valtiontuen olemassaoloa ja Euroopan unionin valtiontukimääräysten ja -säännösten mahdollista soveltuvuutta. Tämän takia valtuuston päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä.

Oikeuden mukaan kahden miljoonan euron suuruisen pääomalainan myöntäminen ilman vastavakuuksia on sisältänyt kaupungin kannalta merkittävän taloudellisen riskin

Kouvolan kaupunginvaltuusto myönsi kahden miljoonan euron pääomalainan Kymi Ringille syyskuussa 2016. Kuntalaiset tekivät päätöksestä kaksi valitusta.

Kaupunki määrätään maksamaan toiselle valittajista 600 euroa korvauksena oikeudenkäyntikuluista.

Hallinto-oikeuden päätökseen saa hakea muutosta valittamalla korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset