Kouvolan suuri säästöpäivä alkaa heti aamusta — Kaupunginhallitus päättää ensin kantansa veronkorotuksiin, valtuusto aloittaa säästöpakettien käsittelyn iltapäivällä

Kouvolan Sanomat seuraa säästöjen käsittelyä koko päivän. Kello 16 alkavasta valtuuston kokouksesta on liveseuranta.

Jussi lopperi

Kouvolan kaupunginvaltuusto päättää tänään maanantaina säästöistä. Valtuuston kokous alkaa kello 16. Arkistokuva on viime vuoden marraskuulta.
Kouvolan kaupunginvaltuusto päättää tänään maanantaina säästöistä. Valtuuston kokous alkaa kello 16. Arkistokuva on viime vuoden marraskuulta.

Kouvolalla on tänään merkittävä päivä, kun kaupunginvaltuusto käsittelee kaupungin säästöjä. Pöydällä ovat asumisen ja ympäristön, liikunnan ja kulttuurin ja kasvatuksen ja opetuksen palveluverkot.

Valtuusto päättää muun muassa siitä, millainen kouluverkko kaupungissa on tulevina vuosina.

Päivä alkaa kaupunginhallituksen kokouksella heti kello 9. Hallitus linjaa kantansa Kouvolan ensi vuoden tuloveroprosentiksi.

Hallitus käsitteli veronkorotuksia jo viikko sitten maanantaina, mutta tuolloin asia jäi pöydälle. Tämän takia hallitus kokoontuu uudelleen tänään hyvissä ajoin ennen valtuuston kokousta.

Kaupunginjohtaja Marita Toikan esitys hallitukselle on, että tuloveroprosentti nousee 0,5 prosenttiyksikköä 21,25:een.

Valtuuston kokous alkaa kello 16. Esityslistalla on kaikkineen 14 asiaa, joista palveluverkot ja veronkorotukset ovat asiat 8—10 ja 12.

Kouvolan Sanomat seuraa valtuuston kokousta paikan päältä koko päivän. Valtuuston tapahtumat on luettavissa Kouvolan Sanomien verkkolehdestä.