Kouvolassa järjestetään kriisivalmiutta ja maanpuolustusta käsittelevä konferenssi ensi syksynä — Konferenssin hintalappu on 89000 euroa

Katja Juurikko

Syyskuussa Kouvolan kaupungintalolla järjestettävä konferenssi tuo kaupunkiin turvallisuuspolitiikan kansainvälisen tason asiantuntijoita.

Kriisivalmius- ja puolustuskonferenssin järjestäminen Kouvolassa syyskuussa varmistui maanantaina, kun kaupunginvaltuusto hyväksyi 89 000 euron lisäyksen tämän vuoden talousarvioon.

Kokouksessa ehdotettiin ensin asian lähettämistä uudelleen valmisteluun. Äänestyksen jälkeen käydyissä keskusteluissa valtuusto hyväksyi talousarviolisäyksen kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisena, hallintojohtaja Katja Tommiska kertoi kokouksen jälkeen.

Äänestyksessä ehdotuksen uudelleenvalmisteluun lähettämistä kannatti 18 valtuutettua. Ehdotuksen hyväksymisen puolesta äänesti 41 valtuutettua.

Konferenssi järjestetään 13.—14. syyskuuta Kouvolan kaupungintalolla.

Ajatus konferenssista on peräisin poliittiselta johdolta. Asiaa lähdettiin selvittämään viime lokakuussa konsulttitoimisto Rud Pedersen Public Affairsin kanssa.

Konsultin toimeksiantoon sisältyi selvitys mahdollisesti jokavuotiseksi tapahtumaksi muodostuvan puolustukseen ja kriisinhallintaan keskittyvän tapahtuman järjestämisestä.

Kaupungin tavoitteiden ja profiloitumisen kannalta parhaaksi vaihtoehdoksi katsottiin asiantuntijavetoista kolmen kokonaisuuden seminaaria yleisillä teemoilla. Tällaisella sapluunalla uskotaan saavutettavan riittävän laaja ja tasokas kansallinen ja myös kansainvälinen asiantuntijaseminaari.

Konferenssin aikana järjestetään myös aiheeseen liittyviä yleisötapahtumia.

Ensimmäisenä päivänä ohjelmassa on yleistä ja ajankohtaista keskustelua puolustuspolitiikasta. Toisena päivänä vuorossa on maanpuolustustapahtuma ja avoin yleisötilaisuus.

Tapahtuman kulut, eli 89 000 euroa, katetaan konsernipalvelujen lisämäärärahalla. Tavoitteena on saada myös sponsorituloja ja erityisavustuksia.

Kouvolan viestintäpäällikkö Anne Käki kertoi maanantaina, että jos rahoitus varmistuu, ensimmäinen palaveri konferenssin järjestämiseksi on jo tiistaina.

Uusimmat uutiset