Kymin tehdasalueen pahvikuivaamon purkamiselle ei annettu lupaa — Lautakunta määräsi omistajan korjaamaan vesikaton syyskuun loppuun mennessä

Vesikatto on korjattava mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta.

Katja Juurikko

Kymin tehdasalueella Kuusaansaarella sijaitseva vanha pahvikuivaamo on vuodelta 1886. Arkistokuva on vuodelta 2011.
Kymin tehdasalueella Kuusaansaarella sijaitseva vanha pahvikuivaamo on vuodelta 1886. Arkistokuva on vuodelta 2011.

Kemira Chemicals ei saa purkaa Kymin tehdasalueella sijaitsevaa vanhaa pahvikuivaamoa.

Kouvolan rakennus- ja ympäristölautakunta päätti asiasta keskiviikkoiltana. Puheenjohtaja Risto Kuisma (sd.) sanoo, että lautakunta oli yksimielinen purkulupahakemuksen hylkäämisestä.

— Viranhaltijat ovat tutkineet asian erittäin tarkkaan. Rakennuksen suurin ongelma on se, että vesikattoa ei ole pidetty ehjänä.

Kemira ei ole vielä päättänyt jatkosta

Kemiran viestintäjohtaja Tero Huovinen sanoo, että Kemira ei ole vielä saanut virallista tietoa päätöksestä. Kemirassa ei vielä ole tehty päätöstä siitä, miten yritys asiassa etenee.

Jos Kemira ei tyydy lautakunnan päätökseen, voi yritys valittaa päätöksestä. Huovisen mukaan asia käsitellään yhtiössä varsin pian.

Vesikatto on korjattava, vaikka yhtiö valittaisi

Lautakunta päätti samalla määrätä Kemiran korjaamaan rakennus siten, että lisävaurioita ei enää sään takia tule. Vesikaton kunnostus on tehtävä mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta syyskuun loppuun mennessä.

Lisäksi lautakunta määräsi omistajan tekemään kartoituksen rakennuksessa olevista ongelmajätteistä ja terveydelle vaarallisista aineista ennen kuin korjaustyöt alkavat.

Vanha pahvikuivaamo on rakennettu vuonna 1886. Kaupunki katsoo, että rakennus on valtakunnallisesti merkittävä puunjalostusteollisuuden esimerkki Kuusankoskella. Rakennuksen katsotaan kuuluvan oleellisesti Kuusankosken teollisuusmaisemaan.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset