Älä koske itse kaatuneisiin puihin! – Sähköyhtiöt varautuvat syysmyräkkään, kovimmat tuulet ravistelevat Kouvolaa torstaina

Kimmo Seppälä

Kova tuuli saa sään tuntumaan viileämmältä torstaina.
Kova tuuli saa sään tuntumaan viileämmältä torstaina.

Sähköyhtiöissä on varauduttu keskiviikosta jopa perjantain väliseen yöhön jatkuvan syysmyrskyn varalta. KSS Verkko seuraa sääennustetta ja nostaa tarvittaessa viankorjaushenkilöstön määrää, jolloin asiakkaiden sähkönkeskeytykset olisivat mahdollisimman lyhyitä. Myös Kymenlaakson Sähkö on nostanut valmiutta ja sähkövikojen korjaukseen valmistautumista.

– Myös puhelinpalvelun valmiutta on nostettu, yhtiöstä kerrotaan.

Ennusteiden mukaan ensimmäinen syysmyrsky alkaa keskiviikkona. Kymenlaakson Sähköverkon alueelle, lähinnä rannikolle ja sen lähialueille ennustetaan kovaa tuulta ja voimakkaita myrskypuuskia erityisesti torstaille.

Suomessa länsi- ja eteläosassa puuskat ovat yleisesti yli 20 metriä sekunnissa. Ilmatieteen laitoksen ennustuksen mukaan keskiviikkona tuuli on Kouvolassa maltillista, noin neljä metriä sekunnissa. Puuskissa tuuli voi kello 23 aikaan olla kovimmillaan 11 metriä sekunnissa. Torstainakin tuuli on Kouvolassa maltillista vielä päivällä. Illalla tuuli yltyy noin kahdeksaan metriin sekunnissa. Puuskissa tuuli voi olla jopa 18 metriä sekunnissa. Kouvolassa myös ennusteen mukaan sataa enemmän ja vähemmän koko päivän.

Päivän sään löydät täältä. Kymenlaakson sähkönjakelun tilanneseuranta löytyy täältä ja KSS Energian häiriökartta täältä.

Kommentoidut