Ravintolaherkkuja saa nyt kaupasta ja verkkotilauksella – Kouvolalainen ravintoloitsija Susanna Kurvinen aloitti yhteistyön kauppojen kanssa

Koronavirus: Hallituksen esitys sulkisi ravintolat toukokuun loppuun asti. Ammattilaisten tekemiä valmiita annoksia on silti mahdollista saada kaupoista.

Jussi Lopperi

Kouvolan Citymarketin osastovastaava Jari Rantala otti ravintoloitsija Susanna Kurviselta vastaan ensimmäiset ravintolaruoka-annokset myytäväksi markettiin perustetussa Deli-pisteessä.
Kouvolan Citymarketin osastovastaava Jari Rantala otti ravintoloitsija Susanna Kurviselta vastaan ensimmäiset ravintolaruoka-annokset myytäväksi markettiin perustetussa Deli-pisteessä.

Kouvolalainen ravintoloitsija Susanna Kurvinen tuo ruoka-annoksia uuteen Deli-noutopisteeseen Kouvolan Citymarketiin.

Koronatilanteen takia hallitus on laatinut asetuksen. Sen mukaan ravintolat joutuvat sulkemaan ovensa lauantaina 4. huhtikuuta. Eduskunta tarkistaa asetusluonnoksen täydennyksen ja päättää hallituksen laatiman asetuksen voimaantulosta perjantaina.

Kurvinen on sopinut joidenkin kauppojen kanssa järjestelystä, joka mahdollistaa hänen ravintoloidensa annosten ostamisen marketista. Niitä saa myös verkosta tilaamalla.

– Ajatus syntyi reilu viikko sitten. Kun Kymin Huvila ja Olé ovat kiinni, asiakkailta on tullut paljon kyselyjä, onko annoksia mahdollista ostaa jotain kautta. Muutos on ollut aika nopeatempoista.

Liha- ja papupataa ja kermaista lohikeittoa

Kurvisen mukaan ravintoloiden pitäminen avoinna pelkkää noutomyyntiä varten olisi ollut hankalaa ja kallista järjestää.

Hänestä parempi ja realistisempi tapa oli panna annoksia myyntiin Kouvolan Citymarketiin pystytettyyn noutopisteeseen. Lisäksi Kurvinen on tehnyt sopimuksen ruoka-annosten toimittamisesta K-Supermarket Valtariin ja K-Market Kankaroon Kouvolassa. Niitä voi tilata myös kyseisten kauppojen verkkopalvelusta.

Jussi Lopperi

Susanna Kurvisen mukaan annoksia valmistetaan Voikkaalla W-ravintolassa ja ne pakataan asianmukaisten määräysten mukaisesti.
Susanna Kurvisen mukaan annoksia valmistetaan Voikkaalla W-ravintolassa ja ne pakataan asianmukaisten määräysten mukaisesti.

Kurvisen Deli-pisteeseen tuomista annoksista löytyi ensimmäisenä päivänä tomaattista lihapataa, vegaanista papupataa, hedelmäistä broileripataa ja kermaista lohikeittoa. Kurvisen mukaan tarkoitus on, että lisukkeet, kuten perunat tai riisin, ostajat tekevät itse kotona.

Tuotteet maksetaan muiden ostosten tapaan kassalla. Kurvinen kertoo, että kauppa ottaa osan tuotteen hinnasta.

16 työntekijää lomautettu

Annokset on tehty Voikkaan tehdasalueella sijaitsevassa W-lounasravintolassa. Sitä voi Kurvisen mukaan pitää vielä toiminnassa, koska se on työmaaruokala.

Jos tässä jotain hyvää on, niin ehkä se, että kotona olevat ihmiset ovat alkaneet leipoa, laittaa ruokaa ja syödä yhdessä perheenä. — Susanna Kurvinen

Kurvisen yrityksessä on töissä nyt vain yksi kokki. Yrittäjä kertoo joutuneensa lomauttamaan 16 työntekijää koronatilanteen takia. Hän arvioi, että yrittäjille koronakriisin seuraukset ovat kauaskantoiset.

– Olemme keskustelleet asiasta porukalla. Mietimme, mitä kaikkea voimme tehdä. Kaikki me toivomme, että tilanne menee ohi mahdollisimman nopeasti ja elämä normalisoituu ravintoloidenkin osalta.

Kurvisen mukaan nyt pitää etsiä myönteisiä puolia kriisin keskellä. Ehkä toiminnan muutos pakon edessä tuo pysyviä tapoja tehdä asioita uusilla tavoilla, hän sanoo.

– Jos tässä jotain hyvää on, niin ehkä se, että kotona olevat ihmiset ovat alkaneet leipoa, laittaa ruokaa ja syödä yhdessä perheenä.

Jussi Lopperi

Hallitus esittää ravintoloiden sulkemista lauantaista alkaen toukokuun loppuun saakka. Alan yrittäjänä Kurvinen toivoo, että tilanne normalisoituu pian.
Hallitus esittää ravintoloiden sulkemista lauantaista alkaen toukokuun loppuun saakka. Alan yrittäjänä Kurvinen toivoo, että tilanne normalisoituu pian.

Kauppa ottaa vastaan ideoita

Kouvolan Citymarketin kauppias Lasse Keränen kertoo, että vastaavanlaista toimintaa on marketilla ollut viritteillä muidenkin toimijoiden kanssa. Hän kehottaa alan yrittäjiä ottamaan yhteyttä ja tekemään omannäköisiään ehdotuksia.

Muun muassa kauppakeskus Veturin Arnoldsin donitseja on tulossa myyntiin Citymarketiin.

– Koronaepidemian takia ravintoloilla on nyt hankala tilanne. Kokoontumisrajoitusten ja eristäytymisen takia syöminen on siirtynyt koteihin.

Tällainen ratkaisu antaa Keräsen mukaan mahdollisuuden saada ravintolaruokaa pakollisen kauppakäynnin yhteydessä.

– Näitä Deli-pisteen tuotteita on myös saatavissa meidän verkkokaupastamme.

K-kauppias kertoo, että Kouvolan Citymarket käynnisti verkkokaupan vasta viikko sitten. Se on auttanut kauppaa pelastautumaan lomautuksilta, jotka uhkasivat työntekijöitä koronaepidemian aiheuttamassa poikkeustilanteessa, Keränen sanoo.

– Henkilökuntaa on pystytty siirtämään verkkokaupan työtehtäviin muun muassa palvelutiskeiltä.

Juttua muokattu 3. huhtikuuta kello 9.29. Kolmas kauppa, josta Susanna Kurvisen ravintoloiden ruokia saa on K-market Kankaro.

Kommentoidut