Markku Pakkanen: Suomalaista lihaa kouluihin

Tapani Olkku

Kouvolalainen kansanedustaja Markku Pakkanen (kesk.) ja iittiläiset maanviljelijät Ville ja Mari Savelainen.

Kouvolalainen kansanedustaja Markku Pakkanen (kesk.) seuraa maanviljelijöiden mielenilmausta yleisön joukossa. Pakkanen näkee kysynnän lisäämisen ratkaisuna tuottajahintojen alhaisuuteen.

— Yhteiskuntasopimuksessa puhutaan 3-5 prosentista, mutta tuottajahinnat ovat pudonneet kymmeniä prosentteja, vertaa Pakkanen.

Hänen mielestään valtiovallalla on keino puuttua kotimaisen ruoan kysyntään, vaikka EU-aikana ei voida suoraan vaatia, että ostetaan kotimaista.

— Julkisissa hankinnoissa voitaisiin velvoittaa käyttämään samoilla menetelmillä tehtyä ruokaa kuin miten sitä Suomessa tuotetaan. Kotimaista lihaa kouluihin. Se olisi asia, jolla pystyttäisiin pienellä avulla parantamaan kysyntää, Pakkanen uskoo.

— Voidaan miettiä myös veropolitiikkaa, mutta se vaikuttaa hitaasti.

Pikaratkaisuna nykytilanteeseen Pakkanen perää Maaseutuvirastolta nopeaa toimintaa.

— En voi ymmärtää, että Suomessa on sellainen ongelma, että rahat eivät liiku tililtä toiselle. Ne rahathan ovat jo olemassa.

Tapani Olkku

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet