Yli 85-vuotiaille ilmainen joukkoliikenne

Kouvolan kaupunki tukee esimerkillisesti sotiemme veteraaneja ja heidän puolisoitaan, mahdollistamalla heille maksuttoman joukkoliikenteen käytön. Olemme ylpeitä kotikaupungistamme, että se on jo vuosien arvostanut veteraanien ja heidän puolisoidensa työtä tarjoamalla erilaisia sosiaalisia etuuksia. Niin Kouvolassa, kuin muuallakin Suomessa on kuitenkin veteraaneja, jotka eivät syystä tai toisesta omista veteraanitunnusta. He ovat täten veteraanipalveluiden ulkopuolella. Kouvolassa asuu myös huomattava joukko kotirintamalla sodan kokeneita.

Joukkoliikenne kuuluu kaikille. Liikkuminen antaa ihmisille mahdollisuuden kokea, osallistua ja lisää tutkitusti elämänlaatua. Joukkoliikenne on myös elinvoima-asia. Ihmisiä on kautta historian kiinnostanut mennä paikkoihin, missä on mahdollisuus seurustella ja vaihtaa kuulumisia. Eri puolilla Kouvolaa järjestetään päivittäin tapahtumia ikäihmisille. Tunnetuin kohtauspaikka ikääntyville on Hansa-keskuksessa toimiva ikäasema.

Kaikenikäisiä pitää

Mikkelissä on otettu kokeiluun ilmainen joukkoliikenne varhaiskasvatuksen oppilaille. Tämä koskettaa lähes 5 000 lasta ja nuorta ja kestää kevääseen 2019 asti. Kouvolassa joukkoliikenne on maksuton alle 7-vuotiaille lapsille, mutta tarpeen on täälläkin selvittää, voisiko sen ulottaa kestävän läpi peruskoulu ajan. Kaikenikäisiä pitää kannustaa käyttämään joukkoliikennettä. Vanha viisauskin sen sanoo, yhteiskunta on ainoastaan niin hyvä, miten se pitää huolta nuorimmistaan ja vanhemmistaan.

Nyt itsenäisyyden juhlavuonna Kouvolalla on mahdollisuus näyttäytyä esimerkkinä muille. Kouvolassa asuu noin 2 800 yli 85-vuotiasta henkilöä. Tähän ikäluokkaan kuuluvat henkilöt ansaitsevat pienen huomionosoituksen 100-vuotiaan isänmaan juhlinnan yhteydessä. Tarjoamalla kaikille ennen vuotta 1932 syntyneille ihmisille ilmaisen joukkoliikenteen pääsevät tästä veteraaniedusta nauttimaan myös tunnuksettomat veteraanit sekä kotirintamalla palvelleet.

Topi Seppälä, Liisa Varjola, Janne Wall, Mirja Lonka, Jenny Hasu, Markku Pakkanen, Kimmo Jokiranta, Maija Lehtomäki ja Kirsi Seppälä, Kouvola

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut