Lepolan hautausmaan vanha siunauskappeli Utissa on purettu — Uusi kappeli rakennetaan nykyisen huoltorakennuksen verstastilaan

Uuteen siunauskappeliin mahtuu noin 30 saattajaa.

Jussi Lopperi

Lepolan vanhaa siunauskappelia purettiin marraskuussa. Hautausmaalle rakennetaan uusi pieni kappeli huoltorakennuksen yhteyteen.
Lepolan vanhaa siunauskappelia purettiin marraskuussa. Hautausmaalle rakennetaan uusi pieni kappeli huoltorakennuksen yhteyteen.

Lepolan hautausmaalle Uttiin rakennetaan siunauskappeli nykyisen huoltorakennuksen verstastilaan. Rakentamisen ajankohtaa ei ole tarkennettu.

Kouvolan seurakuntayhtymänyhteinen kirkkovaltuusto päätti torstaina, että uutta, erillistä kappelia ei rakenneta, vaan hyödynnetään jo olemassa olevia tiloja.

Hautajaiset ovat nykyisin pieniä. — Jukka Reijo

Ennestään huoltorakennuksessa sijaitsevat myös kylmiöt.

Uudesta kappelista tulee entistä kappelia pienempi. Alustavasti kappelia suunnitellaan noin 30 saattovieraalle.

Kiinteistöpäällikkö Jukka Reijon mukaan kappelin koko on harkittu tarkoitusta vastaavaksi.

— Hautajaiset ovat nykyisin pieniä.

Kirkkovaltuusto on päättänyt vasta toteutustavasta. Varsinaista rakentamista saadaan kuitenkin vielä odottaa. Lepolan kappeli ei toistaiseksi ole Kouvolan seurakuntayhtymän investointilistalla, eikä suunnittelurahaakaan ole varattu, Reijo kertoo.

Huoltorakennuksen verstastilaan rakennettavan kappelin perustamiskustannukset olisivat noin 560 000 euroa.

— Nyt on valittu suunta, johon etenemme. Lepolan siunauskappelin suunnitelmia edistetään tämän valtuustopäätöksen pohjalta, Reijo sanoo.

Lepolan vanha siunauskappeli on purettu.

Tulos alijäämäinen

Yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi Kouvolan seurakuntayhtymän toiminta- ja taloussuunnitelman ensi vuodelle. Kirkollisvero säilyy 1,60 prosentissa.

Seurakuntayhtymän hautapaikkamaksut ja haudan hallinta-ajan jatkamisen maksut nousevat kirkkovaltuuston päätöksellä ensi vuonna 3,5 prosenttia.

Kirkollisverotuloarvio vuodelle 2020 on 14,6 miljoonaa euroa ja valtion rahoitusosuus 1,63 miljoonaa euroa. Vuosikate 734 360 euroa ei kata investointimenoja, jotka ovat yhteensä 3,3 miljoonaa euroa, eikä poistoja 1,2 miljoonaa euroa talousarviovuonna.

Talousarvioehdotuksen mukainen tulos tilikaudelle on -481 020 euroa. Alijäämä tulee valtuuston päätöksen mukaan kattaa edellisten vuosien yli- ja alijäämätililtä.

Kiinteistömenojen kehitys ja lähiajan talousnäkymät Kouvolassa vaikuttavat merkittävästi tulevien vuosien taloussuunnitteluun.

— Kaikki tulevat investoinnit tulee miettiä tarkkaan ja asettaa tavoitteita tuleville kiinteistöjen kehitystoimille, talouspäällikkö Tuomas Rimpiläinen sanoo tiedotteessa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset