Manskille suunnitellaan ajoesteitä — kävelykadun ja torin ympäristön sulkemisesta betonilaatikoilla on neuvoteltu

Katja Juurikko

Suora ajolinja Manskin päistä kävelykadulle torpataan suunnitelmien mukaan ajoesteillä, kunhan katuremontti valmistuu. Kuva syksyn 2017 Muodin Yöstä.
Suora ajolinja Manskin päistä kävelykadulle torpataan suunnitelmien mukaan ajoesteillä, kunhan katuremontti valmistuu. Kuva syksyn 2017 Muodin Yöstä.

Viimeaikaiset uhkakuvien muutokset kaupunkien turvallisuustilanteessa ovat antaneet aihetta pohtia pysyvien ajoesteiden sijoittelua sellaisille paikoille, joilla liikkuu paljon yleisöä.

Tekninen johtaja Hannu Tylli kertoo, että Kouvolan kaupunki on yhdessä Kymenlaakson pelastuslaitoksen ja Kaakkois-Suomen poliisin kanssa neuvotellut ajoesteiden sijoittamisesta Kouvolan kävelykadulle ja sen ympäristöön.

Tarkoituksena on ennaltaehkäistä mahdollisia turvallisuusuhkia.

— Keskusteluissa on puhuttu esimerkiksi raskaista, betonisista istutuslaatikoista, Tylli sanoo.

Naapurit ehtivät ensin

Naapurikaupungeissa Mikkelissä ja Lappeenrannassa ollaan askel edellä. Sikäläiset tiedotusvälineet kertoivat elokuun lopulla, että Mikkelissä kaupungin torin ympäristö ja Lappeenrannassa Casinon alue suljetaan ajoesteillä.

Kouvolan kunnossapitopäällikkö Jukka Perttula huomauttaa, että nämä seikat ovat viime aikoina olleet esillä joka puolella.

— Kyllä tällaisia asioita on mietittävä. Meillä on ollut Manskin suunnittelijoiden kanssa jo keskusteluissa, millaisia ajoesteitä voitaisiin käyttää kävelykadun remontin valmistuttua.

Perttulan mukaan esteiden sijoittelu on mietittävä siten, että suorat ajolinjat yleisöjoukkoihin tukitaan tehokkaasti.

Tapahtumien järjestäjät saavat lainata koneita

Tämän vuoden keväällä Kouvolan tekninen lautakunta jo antoi selvitettäväksi ja valmisteltavaksi siirrettävien ajoesteiden hankinnan. Niillä voitaisiin estää ajoneuvojen tahaton tai tarkoituksellinen ajautuminen yleisötilaisuuksiin ja kokoontumispaikoille.

Selvityksen yhteydessä tehokkaimmaksi vaihtoehdoksi todettiin kuorma-autojen tai raskaiden työkoneiden käyttö ajoesteinä ja kulun ohjaajina.

Tapahtumien järjestäjillä onkin tänä kesänä ollut mahdollisuus pyytää kaupungilta kyseisenlaisia siirrettäviä raskaita ajoesteitä yleisötilaisuuksien turvaamiseksi.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.