Manskin suuri lednäyttö on hankalassa paikassa — Näyttöä kannattelevan kärryn aisa osuu näkövammaisten opastinnauhan päälle

Manskilla oleva metallinastoista koostuva nauha opastaa kadulla liikkuvia näkövammaisia. Suurta näyttöä kannattelevan kärryn aisa osuu sen päälle. Kärryä siirretään ensi tilassa, Jasse Mertaranta lupaa.

Jussi Lopperi

Manskilla suurta näyttöä kannattelevan kärryn aisa osui näkövammaisille tarkoitetun opastinpolun päälle.
Manskilla suurta näyttöä kannattelevan kärryn aisa osui näkövammaisille tarkoitetun opastinpolun päälle.

Kävelykatu Manskilla olevalle suurnäyttöä kannattelevalle kärrylle tehdään perjantaina pieni, mutta tärkeä siirto. Kärryn aisa osuu näkövammaisten opastinpolun päälle niin, että valkoisen kepin kanssa kulkeville este tulee eteen yllättäen.

Manski on varustettu metallisilla opastinnastoilla, jotka ohjaavat näkövammaisten turvallista kulkemista. Risteyskohdissa opastinnastoja on enemmän.

Lednäyttökärry on käytännössä suurikokoinen näyttö, joka välittää suoraa 24/7-kuvaa eri puolilta Kouvolaa asuntomessujen ajan.

”Siirretään ehdottomasti”

Kärryn paikalle välittänyt Jasse Mertaranta Mertaranta & Silén Production oy:stä yllättyi asiasta.

— En tiennyt opastinpolusta. Siirrämme vaunua ehdottomasti, jos se on opasteiden päällä. En tiennytkään, että Manski on näin modernisti varusteltu kävelykatu, Mertaranta sanoo.

Mertarannan mukaan lednäyttökärryn tuominen kadulle vaatii Kouvolassa toimenpideluvan. Sellainen haettiin ja saatiin. Toimenpideluvassa kärrylle osoitetaan tarkka paikka kadulla.

— Toimenpideluvassa on kuitenkin vain paikka, mutta siinä ei määritellä kulmia. Näyttökärry on nytkin oikealla paikalla, mutta se on ilmeisesti käännetty niin, että aisa osuu opastuspolun metallinypyköiden päälle. Tämä ei ole missään nimessä ollut tarkoitus, sillä turvallisuuden huomioiminen kaikin mahdollisin tavoin on meille ehdottoman tärkeää, Mertaranta sanoo.

— Kärryä siirretään ensi tilassa, viimeistään perjantai-iltana, Mertaranta lupaa.

Luetuimmat

Kommentoidut