Mielenterveyskuntoutujat saavat pitää kotinsa Voikkaalla, remontilla ostetaan rakennukselle lisäaikaa

Katja Juurikko

Voikkaan asumisyksikön asukkaita huhtikuussa 2014.

Kouvola remontoi Voikkaalla sijaitsevaa mielenterveyskuntoutujien asumisyksikköä niin, että rakennus saa muutaman lisävuoden. Remonttia tehdään noin 120 000 eurolla.

Vaahteramäen yksikössä on 22 asuntoa. Se muutettiin asuintalosta nykyiseen käyttöönsä vuonna 2001. Rakennuksen ongelmana on erityisesti paloturvallisuus.

Pelastuslaitos on tarkastuksessaan todennut, että rakennuksesta ei vaaratilanteessa pääse ulos riittävän helposti.

Lautakunta päätti nyt aikuispalvelujen johtajan Vesa Toikan esityksen mukaisesti, että rakennusta remontoidaan niin, että sille saadaan jatkoaikaa.

120 000 eurolla tiloihin saadaan sprinklerijärjestelmä, ongelmallisia ulko-ovia uusittua ja esteettömyyttä muutenkin parannettua. Näiden muutosten pitäisi lisätä rakennuksen käyttöikää muutamalla vuodella.

Talossa asutaan Kymenlaakson pelastuslaitoksen poikkeusluvalla jo toista vuotta. Lupa myönnettiin, koska kaupungin suunnitelmissa oli alun perin uuden yksikön rakentaminen.

Tämän vuoden maaliskuussa aikuisväestön lautakunta kuitenkin päätti, ettei Töröstinmäelle suunniteltua uutta yksikköä rakenneta.

Syynä oli muun muassa se, että kaupungin talousarvioon ei ole varattu tähän määrärahaa, koska kaupunki valmistautuu jo vuoden 2019 sote- ja maakuntauudistukseen.

Lautakunta äänesti päätöksestä. Vastaehdotuksena oli esitys, jonka mukaan nykyrakennuksen käyttö jatkuisi ensi vuoden loppuun mennessä ja sen jälkeen toiminta siirtyisi uuteen uudisrakennukseen. Toikan esitys voitti äänin 8—3.

Vaihtoehtona oli myös pysyä nykyisessä kiinteistössä ja jättää investointipäätös maakunnalle tai lopettaa koko yksikön toiminta ja ulkoistaa se yksityisille toimijoille.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.