Poliisi epäili Jaalan Uimilan asuntomurron tekijöiden saaneen aseita haltuunsa, poliisikoirat ja vaativien tilanteiden erikoisryhmä mukana etsinnöissä — Rosvot jäivät kiinni tiistaina iltapäivällä

Naapuri seurasi murtomiehiä, kunnes kadotti näköyhteyden heihin metsässä.

Katja Juurikko

Poliisi kiinniottoharjoitus Ravirata
Poliisi kiinniottoharjoitus Ravirata

Poliisi otti Pohjois-Jaalassa kiinni kaksi noin 25-vuotiasta kymenlaaksolaista miestä törkeästä varkauden yrityksestä epäiltynä tiistaina-iltapäivällä.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun Uimilassa sijaitsevan talon asukas oli saanut kännykkäänsä murtohälytyksen ja pyysi naapuriaan käymään katsomassa tilannetta.

Naapuri huomasi kahden miehen poistuvan paikalta juosten. Hän teki murrosta ilmoituksen poliisille kello 10.17. Naapuri lähti vielä seuraamaan rosvoja, mutta kadotti pian epäillyt, kun he juoksivat metsään.

Asekaapissa murtojälkiä

Asunnon lattialta löytyi tyhjiä asepusseja. Aseita oli poliisin mukaan säilytetty asunnossa asianmukaisesti asekaapissa, mutta myös asekaappiin oli ainakin yritetty murtautua.

Poliisi epäili murtautujien saaneen asunnosta mahdollisesti haltuunsa aseita, joten paikalle lähti useita partioita sekä Kaakkois-Suomen poliisista että Hämeen poliisista.

Poliisi tiedotti mahdollisesta vaarasta myös Twitterissä. ”Kouvolan Uimilassa tapahtunut asuntomurto. Poliisi etsii tekijöitä. Vältä alueella liikkumista.”, twiitissä toivottiin.

Poliisin erikoisryhmä hälytettiin paikalle

Epäiltyjä jäljestettiin maastossa poliisikoirien avulla. Paikalle hälytettiin myös poliisin vaativiin tilanteisiin erikoistunut ryhmä.

Toinen tekijöistä jäi kiinni jo puolen päivän aikohin, toinen jatkoi pakoaan pitkälle iltapäivään.

Pakomatkansa aikana tekijöiden tai ainakin toisen heistä epäillään murtautuneen tyhjään mökkiin.

Poliisit saivat toisenkin epäillyn kiinni kello 15.41. Tällöin varmistui, että tekijät eivät olleet ehtineet saada aseita haltuunsa.

Vielä on epäselvää, olivatko miehet murtopuuhissa asunnossa sijaitsevien aseiden
Poliisi tutkii asiaa kahtena törkeän varkauden yrityksenä ja törkeän ampuma-aserikoksen yrityksenä.

Juttua täydennetty lisätiedoilla murtautujien kiinniottoajasta kello 12:18.
Korjattu kirjoitusvirhe kello 13:55.