Coca-Colan joulurekka tulee ensimmäistä kertaa Kouvolaan: 19-metrinen rekka kurvaa Prisman pihalle joulukuussa — Auton kupeissa on peräti 11 000 led-valoa

Rekka tulee Kouvolaan iltapäivällä kello 16 ja on paikalla iltaan saakka. Auton kylkeen piirretyn joulupukin tekijällä on juuret Suomessa.

Coca-Cola Journey

Coca-Colan rekka pysähtyy ensimmäistä kertaa Kouvolassa.
Coca-Colan rekka pysähtyy ensimmäistä kertaa Kouvolassa.

Coca-Colan joulurekka pysähtyy tämän vuoden kiertueellaan ensimmäistä kertaa Kouvolassa.

Joulurekka pysähtyy 9.12. Kouvolassa, jonne se tuo samalla mukanaan joulutapahtuman. Rekka tulee Kouvolaan kello 16—20

Tänä vuonna toista kertaa Suomessa matkaava joulurekkakiertue pysähtyy Kouvolan lisäksi yhdeksällä muulla paikkakunnalla, joista yhden suomalaiset pääsevät valitsemaan äänestämällä. Kiertuepaikkakunnat julkaistaan keskiviikkona 13.11.

Rekka kiersi Suomea viime vuonna ensimmäistä kertaa.

Tölkkien kierrätystä samalla

Rekassa jaetaan ilmaisia juomia. Tyhjät tölkit voi kierrättää rekalla osallistumalla kierrätysrulettiin, jossa voi voittaa yllätyslahjan. Rulettiin osallistuvien tölkkien pantit lahjoitetaan Ronald McDonald Talolle.

Viime vuonna Suomen kiertueen kierrätysruletilla kerättiin yhteensä 10 000 tölkkiä. Tapahtuman ikäraja on 13 vuotta. Nuoremmat pääsevät vanhempiensa kanssa mukaan.

Joulurekkaa koristaa juuriltaan suomalaisen Haddon Sundblomin piirtämä Coca-Cola joulupukki, jonka ulkonäkö on kansainvälisesti muovannut käsitystä joulupukin olemuksesta. Haddon Sundblomin isä oli kotoisin Ahvenanmaalta.

Harvinainen Kenworth

Rekka on 19 metriä pitkä. Se on harvinainen Kenworth VW900A -jenkkirekka, jonka vuosimalli on 1978. Rekka on ollut Suomessa 1980-luvulta saakka. Sen kyljissä on peräti 11 000 led-valoa.

Viime vuonna Suomen-kiertueella rekka teki historiaa pysähtymällä ensimmäistä kertaa napapiirillä tapaamassa aidon suomalaisen joulupukin.

Suomalaiset pääsevät äänestämään, missä kaupungissa joulurekan tulisi vielä pysähtyä vielä. Vaihtoehtoina on viisi reitille sopivaa kaupunkia. Ne ovat Forssa, Heinola, Mikkeli, Nokia ja Pori.

Jokaiselle kaupungille on laadittu oma joulusoittolistansa Spotifyhin. Joulurekka pysähtyy 18.12. kaupunkiin, jonka jouluista soittolistaa on kuunneltu eniten 18.11.—1.12. välisenä aikana. Voittaja julkistetaan 2.12.

Juttuun lisätty kellonaika 9.12. klo 9.32.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset