SuosittelemmeKouvolalaiset kauppiaat turvasivat lähilihan saannin ostamalla teurastamon

Bussikatoksen ampuja iski myös Keltakankaalla, poliisilla ei vihjeitä

Moises Garibay

Myllykosken Hämeentiellä linja-autoaseman katoksen lasit rikottu todennäköisesti ampumalla.
Myllykosken Hämeentiellä linja-autoaseman katoksen lasit rikottu todennäköisesti ampumalla.

Keltakankaalla Kenraalintiellä olevan bussikatoksen lasit on rikottu ilmeisesti ampumalla. Kouvolan poliisi sai tiedon asiasta maanantaiaamuna.

Vastaava tapaus sattui Myllykosken linja-autoasemalla Hämeentiellä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä hieman keskiyön jälkeen. Myös tuolloin katoksen lasit hajotettiin todennäköisesti ampumalla.

Myllykosken tapahtumapaikalta poistui harmaa, porrasperäinen henkilöauto.

Rikosylikonstaapeli Mikko Kiuru Kaakkois-Suomen poliisista pitää mahdollisena, että Keltakankaan ja Myllykosken tapauksien takana on sama tekijä tai samoja tekijöitä.

Poliisi on saanut Myllykosken katoksen ampumisesta vain yhden vihjeen, joka osoittautui liian ylimalkaiseksi ollakseen hyödyllinen. Silminnäkijähavaintoja voi ilmoittaa numeroon 0295414400 tai sähköpostiosoitteeseen rikostorjunta.kymenlaakso@poliisi.fi.

Bussikatoksia on tuhottu Kouvolassa ennenkin. Huhtikuussa 2013 laseja rikottiin viidellä pysäkillä Kuusankoskella. Pääsiäisenä 2015 rikottiin yhteensä kahdeksan katosta Anjalassa, Myllykoskella, Keltakankaalla ja Inkeroisissa.

Bussikatosten seinät ovat karkaistua erikoislasia. Se ei murru pienestä tönäisystä, vaan sen rikkomiseksi on nähtävä vaivaa.