Kymenlaakson maakunnan tavoitteena on poistaa etelän ja pohjoisen kahtiajako — ”Tehää yhes Kymenlaaksos”

Lumikki Haaja

Jussi Lehtinen. Arkistokuva.
Jussi Lehtinen. Arkistokuva.

Kymenlaakson maakuntauudistuksen visio tiivistyy muutosjohtaja Jussi Lehtisen mukaan kolmeen sanaan: Tehää yhes Kymenlaaksos!

— Pyrimme kaikin keinoin poistamaan Kymenlaakson kahtiajakoa ja luomaan yhtenäistä maakuntaa, Lehtinen totesi tiistaina Kymenlaakson kuntapäivillä Kouvolassa.

Hän esitteli vuoteen 2023 tähtäävän Kymenlaakson maakuntavision luonnosta. Maakuntauudistuksen johtoryhmä käsittelee sitä ensi viikolla.

Vision mukaan maakunnassa pitää pystyä ennakoimaan asukkaiden tarvitsemat palvelut niin hyvin, että kymenlaaksolaiset saavat palvelut nopeasti.

— Kaikkia palveluita ei suinkaan keskitetä, vaan niitä johdetaan keskitetysti.

Palveluihin tarvitaan osaavaa henkilökuntaa. Lehtisen mukaan asiakkaan pitää saada maakunnassa hyvää palvelua riippumatta siitä, kenen palveluksessa henkilöstö on.

— Jatkuva kehittämisen kulttuurin aikaansaaminen on olennaista.

Vision mukaan kymenlaaksolainen vaikuttaa palveluihinsa ja valitsee niistä tarvitsemansa. Maakunta järjestää palvelut, jotka tuotetaan yhdessä kumppaneiden kanssa.

— Tärkeää on, että asiakkaan kokemus ohjaa palvelun laatua.

Maakunnan yhtenä tavoitteena on asukkaiden terveyserojen kaventaminen ja hyvinvoinnin lisääminen. Samalla pitäisi pystyä leikkaamaan kustannusten kasvua. Tässä auttaa se, jos palvelut painottuvat peruspalveluihin.

Myös toimintamalleja ja -tapoja pitää uudistaa ja hyödyntää muun muassa digitaalisuutta sekä sähköisiä palveluja.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.