KooKoon Tuokkola tunnusti Pelicansin paremmuuden — ”Voitimme avauserän 3—0, vaikka Pelicans oli ylivoimainen”

Sami Kuusivirta

Hyökkääjä Anrei Hakulinen ei tehnyt pisteitä, mutta tuuletti 16 minuutin jääaikanaan kahta KooKoo-maalia. KooKoon vieraspelipaita on väritetty tälle kaudelle pitkästä aikaa oranssiksi. Pelicansin puolustaja Casimir Jürgens teki uransa ensimmäisen maalin Liigassa.

KooKoon maalivahti Juha Järvenpää (23/27 torjuntaa) jatkoi erinomaisessa iskussa tiistaina.

Järvenpäälle kirjattiin ensimmäisessä ja kolmannessa erässä kummassakin vain kuusi torjuntaa, mutta niistä peräti viisi oli varsinaisia tähtistoppeja. Järvenpää esti kahdesti sekä Miska Siikosen että Iikka Kangasniemen maalintekoyritykset henkeäsalpaavilla pelastuksillaan.

Yleinen tasomme oli vaisu, ja sitä on pelin aikana vaikea kääntää.

— Järvenpää piti meidät pelissä mukana. Otti ekassa erässä kolme läpiajoa kiinni ja torjui myös monta ohjauskiekkoa matsin aikana, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola kehui väkivahvaa paluuta pitkältä sairauslomalta tekevää molariaan.

Kangasniemi (1+1) levitti balsamia haavoihinsa tinttaamalla rangaistuslaukauksesta tasoitusmaalin. Jyri Niemi joutui huitomaan läpiajoon karannutta taskurakettia.

Tuokkolan mielestä pelin kulku oli erikoinen. Päävalmentajan silmissä Pelicans oli avauserässä pelillisesti ylivoimainen, vaikka KooKoo johti ensimmäisen summerin kohdalla 0—3.

— Kolmas erä taas oli meiltä pelillisesti paras, mutta hävisimme sen 2—0. Me emme tehneet ottelun alussa mitään. Emme puolustaneet, liikkuneet emmekä voittaneet kaksinkamppailuja.

— Toki ensimmäisestä erästä pitää antaa jätkille kiitosta siitä, että aika viilipyttymäisesti laittoivat kiekot pussiin, kun paikka oli.

Tuokkolan mukaan KooKoon hyökkäyspeliin ei saatu kahden SaiPa-ottelun kaltaista jatkuvuutta.

— Yleinen tasomme oli vaisu, ja sitä on pelin aikana vaikea kääntää. Matka meni tervanjuonniksi. Me opettelemme ja teemme töitä. Kun ei ole ihan satasella läsnä, peli menee hankalaksi.

KooKoohon palanneen puolustajan Niko Tuhkasen pelinumeron Pelicansissa perinyt Jordan Rowley kohosi ensimmäisellä liigamaalillaan lahtelaissankariksi. Ensimmäisensä Liigassa sihautti myös toinen puolustaja Casimir Jürgens.

KooKoossa ensimmäisen ottelunsa pelannut lainahyökkääjä Rasmus Hämäläinen ja Jürgens voittivat viime kaudella joukkuekavereina Mestiksen mestaruuden Savonlinnan Pallokerhossa. Mestiksen maalipörssissä viidenneksi laukonut Hämäläinen kutsuttiin apuun, kun KooKoolta ovat loukkaantumisten takia hyökkäyksestä poissa Michael Keränen, Jan-Mikael Juutilainen ja Eetu Pöysti.

Pelicansin Hannes Björninen (1+1) tuuletti jäällä kolmen lahtelaismaalin aikana.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.