Metso piinaa hiihtäjiä Iitissä — oletko sinä nähnyt metsoa ladulla?

Lumikki Haaja

Kukka Virtanen oli lapsiensa Paulin ja Laurin (edessä) kanssa lauantaina hiihtämässä, kun he näkivät ladulla metson. Metso hyökkäsi Kukka Virtasen kimppuun.
Kukka Virtanen oli lapsiensa Paulin ja Laurin (edessä) kanssa lauantaina hiihtämässä, kun he näkivät ladulla metson. Metso hyökkäsi Kukka Virtasen kimppuun.

Iitissä Anhavan majalle johtavan ladun varrella liikuskelee metso, joka on käynyt viime päivinä hiihtäjien kimppuun. Iittiläinen Kukka Virtanen oli poikiensa Lauri,8, ja Pauli Virtasen, 11, kanssa lauantaina hiihtämässä, kun he näkivät ladulla metson.

— Ensin luulin mustaa möykkyä jätesäkiksi, Kukka Virtanen kertoo.

Aluksi Virtaset olivat innoissaan, että pääsivät näkemään ison linnun lähietäisyydeltä.

— Kuvasimme metsoa videollekin. Ajattelin, että mieheni pitää nähdä tämä.

Kukka Virtasen mukaan lintu ei ollut moksiskaan ympärillä olevista ihmisistä. Paikalle pysähtyi muitakin hiihtäjiä katselemaan metson menoa.

— Se yritti koko ajan tulla lähelle, mutta pidin suksisauvoja ristissä edessäni, jotta lintu ei pääse liian lähelle minua.

Virtanen yritti jatkaa matkaa lapsiensa kanssa, kun metso hyökkäsi Virtasen kimppuun.

— Pyllähdin maahan. Yritin hätistää lintua suksilla ja sauvoilla, jotta se ei pääsisi päälleni.

Paikalla ollut nainen sai pelastettua Kukan linnun kynsistä suksisauvojen avulla.

— Pääsimme pois paikalta peruuttamalla.

Kaakkois-Iitin metsästäjien puheenjohtaja Kari Lindroos on saanut yhden ilmoituksen metsosta: metsästäjän auton lähelle oli tullut pari päivää sitten metso, mutta Lindroosin mukaan kyseessä voi olla eri metso.

— Metsoilla on kevättä rinnassa, kun aurinko alkaa paistaa. Niitä on syytä varoa, sillä ne saattavat tulla päälle. Metsoilla on samat soidinpaikat, jotka pysyvät pitkään samoina.

Korjattu metsästysseuran nimi 3.3. kello 9.48.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.