Kouvolassa esiintyvän ajatustenlukijan Asi Windin temppuja voi seurata vaikka taikurin pöydällä seisten — Taikapäiville saapuneet maailmankuulut taikurit esittelivät korttitemppujaan: Katso videot

Kolmipäiväisille Kouvolan Taikapäiville saapuu taikureita kymmenestä maasta. Sunnuntain erikoisuus on ammattioksentaja Stevie Starrin show.

Moises Garibay

Maailmankuulujen taikureiden Asi Windin ja Henry Evansin työ on matkustamista ympäri maailmaa. — Minulla on jatkuva jet lag, New Yorkissa asuva Wind vitsailee. Kaksikko esitteli korttitemppujaan Vaakunassa perjantaina.
Maailmankuulujen taikureiden Asi Windin ja Henry Evansin työ on matkustamista ympäri maailmaa. — Minulla on jatkuva jet lag, New Yorkissa asuva Wind vitsailee. Kaksikko esitteli korttitemppujaan Vaakunassa perjantaina.

Ei voi olla totta!

Se on ensimmäinen ajatus, kun seuraa mentalisti Asi Windin korttitemppua.

Wind sekoittaa pakan ja pyytää Kouvolan Sanomien kuvaajaa Moises Garibayta ilmoittamaan yhden kortin maan ja numeron. Hän valitsee herttakuutosen.

Sen jälkeen Wind plaraa hetken kortteja, saa kädenliikkeellään seurueen katsahtamaan toisaalle, tarttuu ”tyhjään” korttikoteloon ja pyytää kuvaajaa ottamaan sieltä kortin: se on herttakuutonen.

Vaikka tempun näkee muutaman kymmenen sentin etäisyydeltä ja katsoo sen videolta yhä uudelleen ja uudelleen, juju ei paljastu.

Hullua, ihmeellistä — aivan kuten Wind itse sanoo.

Mentalisti improvisoi lavalla

Wind ja argentiinalainen Henry Evans verryttelevät sormiaan korttitempuillaan baarin pöydässä Kouvolan Vaakunassa. Taikapäivien esiintyjät ovat juuri saapunut kaupunkiin samalla lennolla New Yorkista ja potevat pientä jet lagia. Evans lähti matkaan Argentiinasta asti.

Toista kertaa tapahtumaan osallistuva Evans luennoi ja esiintyy korttitemppuineen kolmessa eri show’ssa. Ajatustenlukija Wind nähdään Taikapäivien esiintymislavalla tänään lauantaina.

— Minulla ei ole tarkkaa käsikirjoitusta, vaan show on paljolti improvisointia, hän kertoo.

Wind kuvaa esitystään tanssiksi yleisön kanssa.

— Yleisö ei tule vain katsomaan taikuutta, vaan osallistuu siihen itse. Raja esiintyjän ja katsojan välillä on häivytetty. Jos joku haluaa nousta seisomaan pöydälle ja seurata, miten teen tempun, se käy.

Stevie Starr nielee esineitä ja oksentaa ne siinä järjestyksessä kuin katsoja haluaa saada ne takaisin. — Markku Purho

Jokeri Pokeri Box aloittaa lauantain yleisöohjelman

Kouvolalainen taikuri Markku Purho järjesti ensimmäiset Taikapäivät vuonna 1982. Sen jälkeen väliin on jäänyt vain muutamia tapahtumia.

Kuusankoskitalossa järjestettävien Taikapäivien luennoille ja muuhun ohjelmaan osallistuu tänä vuonna noin 170 taikuria, joista noin 30 on esiintyjiä. Taikurit tulevat kymmenestä eri maasta.

Yleisölle avoimet tapahtumat alkavat lauantaina Simo Aallon koko perheen Jokeri Pokeri Box -show’lla, jatkuvat näyttämötaikuuskilpailulla ja päättyvät Asi Windin show’hun.

— Windin ajatustenlukuesitys on saanut New Yorkissa hyvän suosion. En ole nähnyt sitä vielä itse, Purho sanoo.

Katsojat päättävät oksennusjärjestyksen

Sunnuntaina yleisö pääsee seuraamaan close-up-kisaa eli lähitaikuuskilpailua ja illalla Comedy Night Show’ta. Illan erikoisuus on skotlantilaisen ammattioksentajan Stevie Starrin esitys.

— Stevie Starr nielee esineitä ja oksentaa ne siinä järjestyksessä kuin katsoja haluaa saada ne takaisin, Purho kertoo.

Starrin nielemät esineet ovat niin avaimia, kolikoita kuin kultakaloja.

Taikapäivät päättää maanantaina yleisölle avoin Gala Show.

Kaikkiin esityksiin oli vielä perjantaina lippuja jäljellä.

Kouvolan Taikapäivät järjestetään Kuusankoskitalossa 20.—22.4. Osa ohjelmasta on yleisölle avointa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset