Kouvolalaista epäillään murhan yrityksestä moottoripyöräjengin kerhotilojen yhteydessä — Ammuskelun takana kauna

Etelä-Karjalan käräjäoikeus aloitti laajan väkivaltavyyhdin käsittelyn. Kaksipäiväiset käräjät istutaan poikkeuksellisesti Kouvolassa.

Katja Juurikko

Etelä-Karjalan käräjäoikeus käsittelee väkivaltatapuksia poikkeuksellisesti Kouvolassa.
Etelä-Karjalan käräjäoikeus käsittelee väkivaltatapuksia poikkeuksellisesti Kouvolassa.

Lappeenrannan Hyrymäessä toukokuussa tapahtuneen ammuskelun taustalla oli kauna Hells Angels MC Carelian jäseniä kohtaan. Kahden murhan yrityksestä syytetyn vastaajan kohdalla kauna perustui aiempiin pahoinpitelyihin, yksi vastaaja taas kantoi kaunaa henkilökohtaisista syistä. Yksi syytetyistä on kouvolalainen, kaksi muuta Imatralta ja Lappeenrannasta.

Tiedot selviävät tapauksen haastehakemuksesta. Etelä-Karjalan käräjäoikeus aloitti keväällä Lappeenrannassa ja Imatralla tehtyjen väkivaltarikosten käsittelyn keskiviikkona. Etelä-Karjalan käräjäoikeus istuu poikkeuksellisesti Kouvolassa.

Syytteen mukaan vastaajien tarkoituksena oli ollut tappaa ja kohteena oli kaksi MC Carelian jäsentä.

Samaan aikaan käsitellään myös muita tapauksia, 11 syytekohtaa. Vastaajina on kuusi henkilöä. Syyttäjä vaatii heille kaikille vankeusrangaistusta.

Ammuskelutapaukseen liittyen syyttäjä vaatii kolmelle miehelle rangaistusta kahdesta murhan yrityksestä ja ampuma-aserikoksesta. Toissijainen rangaistusvaatimus on vaaran aiheuttaminen.

Syytteen mukaan vuosina 1966, 1989 ja 1991 syntyneet miehet olivat ajaneet henkilöautolla Hells Angels MC Carelian kerhotilan ohitse Lappeenrannan Hyrymäessä, jolloin yksi miehistä oli ampunut rynnäkkökiväärillä 11 kertalaukausta kohti rakennusta. Kuusi luodeista lävisti seinän ja tunkeutui sisätiloihin. Luodit eivät osuneet sisällä olleisiin ihmisiin. Ammuskelussa käytetty rynnäkkökivääri oli hankittu heinäkuussa 2015 ja se oli ollut vuoroin vastaajien hallinnassa. Ase on jäänyt kateisiin.

Syytteen mukaan vastaajien tarkoituksena oli ollut tappaa ja kohteena oli kaksi MC Carelian jäsentä. Miesten on täytynyt ymmärtää rakennuksessa todennäköisesti olevan ihmisiä ja pitää tekonsa todennäköisenä seurauksena heille aiheutuvaa vakavaa hengen tai terveyden vaaraa.

Ammuskelu oli seurausta kahdesta keväällä tehdystä pahoinpitelystä, joissa uhreina oli ammuskelusta epäiltyjä miehiä. Myös näitä tekoja käsitellään keskiviikkona alkaneessa oikeudenistunnossa.

Vuosina 1982 ja 1990 syntyneille miehille vaaditaan rangaistusta muun muassa törkeästä pahoinpitelystä maaliskuussa Kuutostiellä tehdyn pahoinpitelyn seurauksena. Toiseen pahoinpitelyyn liittyen samaiselle vuonna 1990 syntyneelle ja vuonna 1974 syntyneelle miehille vaaditaan rangaistusta oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta Imatralla toukokuussa tehtyyn pahoinpitelyyn liittyen.

Käräjäoikeus on varannut tapausten käsittelyyn aikaa kaksi päivää. Käsiteltävänä olevat syytekohdat ovat ampuma-aserikos, huumausainerikos, tuottamuksellinen kätkemisrikos, rattijuopumus, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, törkeä pahoinpitely, oikeudenkäytössä kuultavan uhkaaminen, murhan yritys, vaaran aiheuttaminen, ampuma-aserikos, ampuma-aserikos ja lievä ampuma-aserikos.

Otsikkoa on tarkennettu kello 21.11.

Luetuimmat