Tilaajalle

Perusukkeli ja feministi — Nuoruus Kymenlaaksossa kouli Juho Pylvänäisestä ammattisotilaan ja tasa-arvoaktivistin, joka on hätkähdyttänyt mekkokuvillaan ja kärkevillä kommenteillaan

Juho Pylvänäinen ei muista kunnolla yläasteaikaansa. Pitkätukkaista poikaa syrjittiin ja koulupäivät täyttyivät kiusaamisesta. Nuoruusvuodet eivät olleet sen helpompia. Nuorukainen suojeli itseään kovalla käytöksellä, joka johti ongelmiin virkavallankin kanssa. Armeija-aika toi Pylvänäiselle uutta varmuutta ja onnistumisen tunteita. Puolustusvoimista löytyikin hänelle ammatti. Sen rinnalla Pylvänäinen on tullut tunnetuksi yhdenvertaisuuden puolestapuhujana, jonka mukaan nuoruuden sekoiluiden ei tarvitse määritellä ihmisen loppuelämää.

Linda Varoma

Juho Pylvänäinen vietti lapsuutensa Pyhtäällä ja nuoruutensa Kotkassa.
Juho Pylvänäinen vietti lapsuutensa Pyhtäällä ja nuoruutensa Kotkassa.

Kun syöttää netin hakukoneeseen Juho Pylvänäisen nimen, löytyy materiaalia runsaasti. Lehtijuttuja, some-viittauksia ja mainintoja erilaisilla keskustelupalstoilla. Pylvänäistä kuvaillaan moninaisin sanankääntein. Tasa-arvoaktivisti, ammattisotilas, feministi, uudistaja ja provosoija.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset