Soinin mukaan Suomi ei kaipaa juhlavuotenaan hallituskriisiä — "Se on me tai uudet vaalit"

Lukas Pearsall

Soini

Imatralla lauantaina vieraillut perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini toivoo hallituksen pysyvän koossa.

Soini muistuttaa tiedotteessaan, että hallitus tarvitsee koossa pysyäkseen perussuomalaisia. Ilman perussuomalaisia ei ole enemmistöhallitusta — se on me tai uudet vaalit, Soini viestittää.

— Hallituksen kaatuminen johtaisi kuukausien kriisiin ja sitten todennäköisesti uusiin vaaleihin. Tällaista lahjaa Suomi ei 100-vuotisjuhlavuonna kaipaa.

Soinin mukaan hallitus ei ole Perussuomalaisille itsetarkoitus, vaan väline toteuttaa puolueen politiikkaa. Perussuomalaiset ei roiku hallituksessa, vaan tekee siellä töitä talouskasvun ja työllisyyden eteen.

Luottoluokittaja Standard & Poors pitää Perussuomalaisten tulevaa puheenjohtajavaihdosta riskinä. Soinin mukaan Perussuomalaisia ei kannata aliarvioida.

— Ei me niin hulluja olla, että me vapaaehtoisesti päästäisimme Ville Niinistön ja Paavo Arhinmäen porukat sotkemaan hallituksen työllisyys- ja perhevapaalinjan, muusta harmista puhumattakaan, hän kuittaa tiedotteessaan.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.