Iitti ei avaa kuumaa linjaa — Vikailmoituksista voi jättää viestin vastaajaan

Kuumaa linjaa vikailmoitusten varalta toivottiin Iittiin kuntalaisaloitteessa.

Lukas Pearsall

Iitti avaa kuitenkin erillisen puhelinnumeron, johon kuntalaiset voivat jättää viestin virka-ajan ulkopuolella mahdollisesti havaitsemistaan vioista.

Iitin tekninen lautakunta ei täysin syttynyt kuntalaisaloitteeseen kuuman linjan avaamisesta kunnassa vikailmoitusten varalta. Kunta avaa kuitenkin erillisen puhelinnumeron, johon kuntalaiset voivat jättää viestin virka-ajan ulkopuolella mahdollisesti havaitsemistaan vioista.

Tekninen johtaja esitti alkuun, ettei erillistä kuumaa linjaa avata. Hän perusteli esitystään sillä, että iittiläisillä on useita numeroita, joihin he voivat soittaa havaitsemistaan epäkohdista ja vioista. Kunnalla ei ole mahdollisuutta varata yhtä henkilöä päivystämään yhtä numeroa.

Teknisen johtajan mukaan numeron avaaminen ei ollut tarkoituksenmukaista myöskään siksi, koska vikailmoituksia tulee vuosittain vähän.

Lautakunnan jäsen Merja Söderholm ehdotti, että vikailmoituksia ja tiedotuksia varten kunta ottaa käyttöön puhelinnumeron, johon on mahdollista jättää viestejä virka-ajan ulkopuolella. Viestit puretaan myöhemmin ja toimitetaan eteenpäin asiaa hoitaville.

Hätätapauksissa iittiläisten on käytettävä yleistä hätänumeroa 112. Kunnan vaihteen lisäksi osa muista kunnan teknisiin palveluihin liittyvistä numeroista vastaa vain virka-aikana. Kiinteistönhoidossa on viikonloppupäivystys talviaikaan. Iittiläiset voivat olla yhteydessä myös sähköpostitse kuntaan.