Kouvolan veroprosentit säilyvät ennallaan – Kokoomus ja kristilliset peräänkuuluttavat tiukkaa talouskuria, jotta veroprosentteja voitaisiin laskea tulevaisuudessa

Kokoomuksen mukaan Kouvola ei voi paikata heikkoa taloudenpitoaan jatkuvilla veronkorotuksilla.

Lumikki Haaja

Kouvolan kunnallisveroprosentti säilyy ensi vuonna 21,25:ssä.
Kouvolan kunnallisveroprosentti säilyy ensi vuonna 21,25:ssä.

Kouvolan kaupunki säilyttää kunnallisveroprosenttinsa ensi vuonna 21,25:ssä.

Asia varmistui maanantai-iltana, kun Kouvolan kaupunginvaltuusto päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti olla tekemättä muutoksia.

Myös kiinteistöverot pysyvät ennallaan: yleinen kiinteistöveroprosentti on 1,45, vakituinen asuinrakennus 0,65, muu kuin vakituinen asuinrakennus 1,35 ja voimalaitos 3,10.

Yleishyödylliseltä yhteisöltä ei peritä kiinteistöveroa ollenkaan. Rakentamattoman rakennuspaikan kiinteistöveroa ei määritellä erikseen.

Kiinteistöverolain perusteella yleinen kiinteistöveroprosentti voi olla haarukassa 0,93–2,00. Kouvolan prosentti on haarukan puolivälissä.

Kokoomus: Tilanne on hullunkurinen

Kokoomuksen mukaan Kouvolan pitäisi pyrkiä siihen suuntaan, että veroprosentteja pystyttäisiin tulevaisuudessa laskemaan.

– Koronatuen ja lähestyvien vaalien ansiosta niitä ei sentään nyt olla korottamassa, mutta vuoden päästä tilanne on taas toinen. Tilanne on hullunkurinen, sillä meidän pitäisi miettiä, miten voisimme laskea veroprosentteja, jotta ahkerille kouvolalaisille jäisi palkastaan enemmän käteen. Nyt niiden nostoa on maalailtu jo vuotta etukäteen. Ei voi olla niin, että kaupungin epäonnistunutta taloudenpitoa paikataan hamaan tappiin asti veronkorotuksilla, kokoomuksen puheenjohtaja Matti Lindholm sanoi ryhmäpuheenvuorossa.

Kristillisdemokraatit on samoilla linjoilla kokoomuksen kanssa.

– Kaupunkilaisten ankara verotus johtaa kaupungin vetovoiman heikkenemiseen, liike-elämän näivettymiseen ja väestökatoon, puheenjohtaja Vesa Vainio sanoi puolueen ryhmäpuheenvuorossa.

Kristillisten mukaan Kouvolan pitäisi pyrkiä tervehdyttämään talouttaan siten, että veroprosenttia pystyttäisiin laskemaan jo vuodelle 2022.