Marita Toikka aikoo yhä esittää 18 peruskoulun mallia kaupunginhallitukselle — ”Lasten ja nuorten lautakunnan 20 koulun esitys ei täytä tavoitteita”

Kaupunginjohtaja kiittelee lautakuntaa nopeasta päätöksestä, mutta aikoo pitäytyä virkamiesten ehdotuksessa.

Katja Juurikko

Kouvolan kouluverkkouudistus rullaa vauhdilla eteenpäin. Inkeroisten Tehtaanmäen koulu on yksi niistä, joiden kohtalo on vaakalaudalla.
Kouvolan kouluverkkouudistus rullaa vauhdilla eteenpäin. Inkeroisten Tehtaanmäen koulu on yksi niistä, joiden kohtalo on vaakalaudalla.

Kaupunginjohtaja Marita Toikan mukaan Kouvolan kaupunginhallitus saa ensi maanantaina eteensä samansisältöisen 18 koulun mallin kuin aiemmin.

Kouvolan lasten ja nuorten lautakunta päätti keskiviikkona äänin 8-5 esittää Kouvolaan 20 peruskoulun mallia.

Lautakunnan mallissa Anjalan ja Tehtaanmäen kouluja esitetään säilytettäviksi. Lisäksi yläkoulu säilyisi Elimäellä, eikä siirtyisi Korialle.

Toikan mukaan lautakunnan mallilla ei ole suoranaista vaikutusta ensi maanantaina kaupunginhallituksen ylimääräisessä kokouksessa esiteltävään malliin.

— Lautakunnan esitys ei suuresti poikkea virkamiesten valmistelemasta mallista. Ohjausryhmälle annetut tavoitteet eivät siinä kuitenkaan toteudu kuten virkamiesten suosittelemassa mallissa.

Näillä tavoitteilla hän viittaa esimerkiksi oppimisympäristöihin ja luokkakokoihin.

Kaupunginjohtaja Toikka kiittää lasten ja nuorten lautakuntaa nopeasta toiminnasta ja joustavuudesta.

— Se oli poliittinen tahtotila, että kouluverkkoasia kiersi lautakunnan kautta. Arvostan heidän hyvää reagointiaan, että he ottivat asian käsittelyyn näin lyhyellä ajalla.

Toikan mukaan nopea aikataulu mahdollistaa nopeat päätökset. Ensi maanantaina asiaa käsitellään ensin kaupunginhallituksen ylimääräisessä kokouksessa ja vielä samana iltana se menee valtuuston käsittelyyn.

Uusimmat uutiset