Kouvolaan ei luvata lumisateita – Autoilijoiden kannattaa silti olla alkuviikosta tarkkana tienpintojen jäätymisen takia

Lukas Pearsall

Kouvolan teillä saattaa olla liukasta etenkin tiistaiaamuna.
Kouvolan teillä saattaa olla liukasta etenkin tiistaiaamuna.

Lunta on sadellut sunnuntaina eri puolilla maata. Kouvola ei ole saanut lumipeitettä, eikä lumisateita ennusteta myöskään maanantaiksi.

– Jotain räntää saattaa yön tai maanantain aikana tulla, mutta sateista jää tuskin mitään maahan, kertoo päivystävä meteorologi Helena Laakso Ilmatieteen laitokselta.

Laakson mukaan sää näyttää ennusteiden mukaan poutaantuvan Kouvolassa tiistaiksi.

– Loppuviikolla etelästä nousee sateita, mutta ne tulevat vetenä.

Kymenlaaksossa ei ole voimassa varoituksia tienpintojen liukkaudesta sunnuntaina eikä maanantaina. Maanantain aamulämpötilat liikkuvat 0–1 asteessa. Tiistaina ja keskiviikkona kartta on Kymenlaaksonkin osalta "keltaisella" eli tienpinnat voivat jäätyä.

– Tiistain vastainen yö saattaa olla pakkasyö, joten silloin voi olla liukasta. Ei se ole poissuljettua maanantainkaan osalta, joten myös silloin kannattaa autoillessa tarkkailla, miltä tienpinta näyttää.

Suomen yllä pyörinyt matalapaine on tuonut sunnuntaina lumisateita etenkin Lapin etelä- ja keskiosiin. Myös muun muassa Etelä-Pohjanmaalla maa on saanut talvista peitettä, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan.

Lappiin satoi lauantaina talven ensilumi, kun Kilpisjärveltä Sallaan ulottuvalle vyöhykkeellä tuli lunta. Paikoitellen lunta satoi lähes 20 sentin kerros.

Kouvolan sääennusteen voi katsoa tästä.