Puolustusvoimien kopterin laskeutuminen Utin kentälle epäonnistui ja kopteri kaatui kyljelleen — Kyydissä oli kaksi henkilöä

MD500-helikopteria käytetään muun muassa puolustusvoimien lentäjäkoulutuksessa.
MD500-helikopteria käytetään muun muassa puolustusvoimien lentäjäkoulutuksessa.

Utin jääkärirykmentin MD 500 -helikopterin laskeutuminen epäonnistui torstaina puolilta päivin. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle kopteri oli kentällä kyljellään.

Utin jääkärirykmentistä kerrotaan, että onnettomuus tapahtui ohjaajien jatkokoulutusohjelman mukaisessa pakkotilanneharjoituksessa.

— Kyydissä oli kaksi henkilöä, jotka vietiin tarkistettaviksi. He olivat kävelleet omin jaloin kopterista ulos, päivystävä palomestari Tero Vanhamaa Kymenlaakson pelastuslaitokselta kertoo.

Henkilöt olivat helikopterin ohjaaja ja lennonopettaja. He eivät loukkaantuneet onnettomuudessa. Molemmat vietiin sotilaslääketieteen keskuksen Utin terveysasemalle.

Vanhamaa ei osannut sanoa, onko kopteri tullut kenttään jalaksilleen ja kaatunut vasta sen jälkeen.

Hän ei myöskään osannut tässä vaiheessa arvioida, miksi kopterin laskeutuminen epäonnistui. Sääolosuhteet Utissa olivat hyvät, eikä esimerkiksi kovaa tuulta ollut.

Puolustusvoimat asettaa tutkintaryhmän

Puolustusvoimat ilmoittaa asettavansa tutkintaryhmän selvittämän onnettomuuden syntyä.

Helikopteriin tuli laskussa vaurioita. Kopterin pyrstöpuomi ja pääroottorin lavat vaurioituivat kopterin kaatuessa kyljelleen.

Muokattu uutista klo 17.16. Lisätty maavoimilta saatuja uusia tietoja.