KooKoon 16-vuotiaan oman kasvatin pelirohkeus hymyilytti Tuokkolaa

Turo Ulvinen

16-vuotias KooKoon kasvatti Santeri Salmela pelasi uransa ensimmäisen liigaottelun perjantaina Lappeenrannassa.
16-vuotias KooKoon kasvatti Santeri Salmela pelasi uransa ensimmäisen liigaottelun perjantaina Lappeenrannassa.

Santeri Salmelasta, 16, tuli perjantaina KooKoon pääsarjahistorian nuorin pelaaja.

Historiallisessa SaiPa-vierasvoitossa voittomaalin tehnyt KooKoo-kapteeni Josh Green antoi Salmelalle pukuhuoneessa muistoksi ottelukiekon.

Yritin pelata virheetöntä ja yksinkertaista peliä.

Robin Jacobssonin pakkiparina Salmela kellotti jääaikaa runsaat 14 minuuttia, antoi pari taklausta ja laukoi kahdesti.

Salmela nousi kasvattajaseuransa kokoonpanoon, koska Ryan O’Connorille määrättiin keskiviikon Lukko-ottelun huitomisesta yhden ottelun pelikielto. Pelitilanteessa mailaniskua Aleksi Saarelan käteen ei katsottu rangaistavaksi, mutta otteluvalvojan raportin perusteella tapaus eteni Liigan kurinpitoon.

Viime kaudella toistakymmentä poikien maaottelua pelannut Salmela on ollut viime ja tällä viikolla jo harjoituksissa paikkaamassa pakkivajetta. Hän on pelannut syyspuoliskolla nuorempana B-juniorina kahta ottelua vaille täyden kauden A-nuorten SM-liigassa. Salmelalla ei ollut alla edes yhtään harjoitusottelua edustusjoukkueessa.

— Ennen peliä ja pari ensimmäistä vaihtoa vähän jännitti, mutta pääsin hyvin pelirytmiin kiinni. Yritin pelata virheetöntä ja yksinkertaista peliä.

Siinä Salmela todellakin onnistui.

— Vähän hymyilytti, millä rohkeudella ja pelimoraalilla poika painoi menemään. Muistaa varmasti tämän illan, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola kehui Salmelan esitystä.

Tapaninpäivänä Salmela suuntaa alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa kapteenina kolmoismaaotteluun Tshekkiin. Nuorissa Leijonissa pelaa myös toinen KooKoo-juniori Peetro Seppälä.

Tapio Ahlroth