Kouvolassa yksi uusi koronavirustartunta keskiviikkona – Kymenlaaksossa todettiin syyskuussa 32 koronatartuntaa

Viikottaiset tartuntamäärät ovat moninkertaistuneet syyskuun aikana aiempiin kuukausiin verrattuna.

Emmi Korhonen

Kymsote on antanut Kymenlaaksoon suosituksen kasvomaskien käytöstä ja etätyöstä.
Kymsote on antanut Kymenlaaksoon suosituksen kasvomaskien käytöstä ja etätyöstä.

Kymenlaakson koronatartuntamäärä jatkaa kasvuaan. Keskiviikkona Kymenlaakson sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän alueella todettiin yksi uusi koronavirustartunta. Tartuntoja on Kymenlaaksossa nyt 94.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tilaston mukaan Kouvolassa on todettu yksi uusi koronavirustapaus. Kouvolassa on nyt keväästä alkaen todettu 40 koronavirustartuntaa.

THL.n tilastot voivat päivittyä viiveellä, joten Kouvolassa todettu uusi tartunta voi olla jokin Kymsoten jo aiemmin vahvistamista tartunnoista.

Vielä syyskuun alkupuolelle saakka Kymenlaaksossa tartuntoja todettiin viikossa keskimäärin 1–3 kappaletta. Syyskuun 10. päivästä alkaen tartuntoja on todettu 9–14 viikossa.

THL on määritellyt, että alue, kuten maakunta tai sairaanhoitopiiri, on koronaviruksen osalta kiihtymisvaiheessa, kun viruksen alueellinen ilmaantuvuus on noin 10–25 tapausta 100 000:ta asukasta kohti viimeisen kahden viikon aikana. Kymenlaaksossa koronaviruksen ilmaantuvuus oli keskiviikkona 11.

Päivi Virta-Salo

6677195.jpg

Kymsote suosittaa Kymenlaaksossa suu-nenäsuojuksen käyttöä silloin, kun 1,5 metrin turvavälejä ei ole mahdollista noudattaa.

Kymsoten alueellinen koronatilanteen ohjausryhmä suosittaa maskeja käytettäväksi esimerkiksi julkisessa liikenteessä, kauppakeskuksissa ja muissa yleisissä tiloissa ja tilaisuuksissa.

Kymsote on antanut myös etätyö- ja etäkokoussuosituksen.

Suomessa on raportoitu 100 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Koronaviruksen suurimmat ilmaantuvuusluvut ovat tällä hetkellä Keski-Suomen (45,8), Helsingin ja Uudenmaan (38,3), Etelä-Savon (34,7), Pirkanmaan (18,5), Päijät-Hämeen (16,7) ja Pohjois-Karjalan (16,5) sairaanhoitopiirien alueilla. Ilmaantuvuus kertoo tautitapausten määrän per 100 000 asukasta 14 vuorokauden ajalta.

Kokonaisuudessaan Suomessa on raportoitu 9 992 koronavirustapausta.

Ravintolat kiinni aiemmin

Hallitus päätti tiistaina uusista koronaviruksen leviämistä ehkäisevistä toimista koskien ravintoloita. Ravintoloiden on lopetettava anniskelu viimeistään kello 24 ja suljettava ovensa tuntia myöhemmin.

Uudet rajoitukset tulevat voimaan ensi viikolla. Rajoitukset koskevat koko maata ja ne tulevat voimaan ensi viikon torstaina eli 8. lokakuuta.

Samalla varaudutaan jo siihen, että tautitilanteen pahentuessa tietyllä alueella aukioloaikoja supistetaan entisestään. Jos jollain alueella siirrytään taudin leviämisen kiihtymisvaiheeseen, pitää anniskelu lopettaa jo kello 22 ja ovet sulkea tuntia myöhemmin.