Kaipiaisissa humalassa koulubussia ajanut mies sai 70 päivää ehdollista — Kyydissä oli pysäytyshetkellä yksi koululainen

Seppo Rautiovaara

Toukokuussa koulubussia humalassa ajanut tuomittiin törkeästä rattijuoppoudesta. Aihekuva ei liity tapaukseen.
Toukokuussa koulubussia humalassa ajanut tuomittiin törkeästä rattijuoppoudesta. Aihekuva ei liity tapaukseen.

Kymenlaakson käräjäoikeus on tuominnut Kaipiaisissa koulubussia ajaneen miehen törkeästä rattijuopumuksesta 70 päiväksi ehdolliseen vankeuteen. Oikeus määräsi elokuun lopussa tulleella päätöksellä kuljettajalle 45 päiväsakkoa, joka teki yhteensä 270 euroa.

Koeaika päättyy tämän vuoden lopussa. Kuljettaja määrättiin elokuun lopussa kuuden kuukauden ajokieltoon, joka päättyy tämän viikon sunnuntaina 24. helmikuuta.

Kouvolan Sanomat kertoi toukokuussa, että poliisi pysäytti koulukyytiä ajavan linja-auton Kaipiaisissa. Kyydissä oli pysäytyshetkellä yksi koululainen.

Kuljettaja puhalsi alkometriin 1,97 promillen lukeman. Ajon jälkeen veren alkoholipitoisuus oli 2,17 promillea.

Syyttäjän rangaistusvaatimuksessa todettiin, että teko on ollut omiaan aiheuttamaan vaaraa toisen turvallisuudelle. Syyttäjä vaati koulubussin kuljettajalle 10 kuukauden pituista ajokieltoa.

Kuljettaja tunnusti menetelleensä syytteessä kuvatulla tavalla.

Tuomion perusteluissa todetaan, että kun teon vaarallisuus, vastaajan syyllisyys ja rangaistuskäytännön yhtenäisyys otetaan huomioon, 70 päivän ehdollinen vankeusrangaistus oheissakkoineen on oikeudenmukainen rangaistus.

Tuomio on lainvoimainen.

Luetuimmat