Poliisi harkitsee esitutkinnan aloittamista Mäntyharjun säiliövaunuturmasta

Kyseeseen voisi tulla esimerkiksi ympäristön turmelemiseen tai työtehtävässä tehtyyn laiminlyöntiin liittyvä rikosnimike.

Itä-Suomen poliisi harkitsee esitutkinnan aloittamista Mäntyharjun säiliövaunuturmasta. 

Rikosylikonstaapeli Jyrki Närhen mukaan asiasta ei ole tehty tutkintapyyntöä, vaan niin sanottu sekalaisilmoitus. Asiaa seurataan ympäristö- ja työturvallisuusasioista vastaavassa yksikössä.

Kun turma kaksi viikkoa sitten lauantaina tapahtui, poliisi suoritti tutkintaa paikan päällä.

Nyt poliisi odottaa tuleeko Onnettomuustutkimuskeskuksen selvityksessä esiin syitä, miksi esitutkinta olisi tarpeen. Närhen mukaan tähän mennessä ei ole tullut esiin asioita, miksi esitutkinta olisi syytä aloittaa.

Yleisellä tasolla Närhi sanoo, että kyseeseen voisi tulla esimerkiksi ympäristön turmelemiseen tai työtehtävässä tehtyyn laiminlyöntiin liittyvä rikosnimike.

Vakava vaarallisen aineen onnettomuus tapahtui kaksi viikkoa sitten lauantaina, kun Mäntyharjun Kinnin liikennepaikalla välivarastoinnissa ollut 50 junavaunun letka lähti tuntemattomasta syystä liikkeelle ja yksi säiliövaunu törmäsi päätepuskimeen. Vaunu suistui raiteelta ja rikkoutui. 

Säiliössä oli 61 tonnia bensiinin lisäaineena käytettävää metyyli-tert-butyylieetteriä, josta 35 tonnia valui mahan ja kulkeutui ojia pitkin läheisiin vesistöihin.

Uusimmat uutiset