Jo neljäs tapaus lyhyen ajan sisällä Kouvolassa: Tuntematon mies tarjosi eilen koulupojalle karkkia ja kyytiä kotiin Kymintehtaan koulun luona — Poliisin mukaan nyt on tärkeää ilmoittaa kaikista havainnoista heti tuoreeltaan

Keskiviikkona oli jälleen harmaa pakettiauto asialla. Poliisi on lisännyt valvontaa koulujen lähistöllä.

Katja Juurikko

Poliisin ennalta ehkäisevä ryhmä tutkii Kouvolan lastenahdistelutapauksia.

Ennen joulua Eskolanmäki ja Kuusankoski. Alkuviikosta Kaunisnurmi ja eilen jälleen Kuusankoski. Samankaltaisia tapauksia lasten kyytiin houkuttelemisesta on tullut Kouvolassa ilmi lyhyen ajan sisällä jo neljä.

Viimeksi keskiviikkona iltapäivällä tuntematon mies tarjosi karkkia koulupojalle Kymintehtaan koulun lähistöllä Kuusankoskella.

Poika pääsi karkuun eikä hän vahingoittunut. Alkuviikosta 30—40-vuotias mies tarjosi karamellia Sakaristontiellä Kaunisnurmella kolmelle ekaluokkalaiselle tytölle.

Sama kuvio toistui

Poliisi on saanut ilmoitukset sekä alkuviikosta Kaunisnurmella että keskiviikkoisesta Kuusankosken houkutteluyrityksestä.

— Sama kuvio on toistunut. Valvontaa on lisätty koulujen läheisyydessä, ylikonstaapeli Sanna Lautamatti sanoo.

Hänen mukaansa poliiseja ei ole kaikkien koulujen liepeillä koko ajan, vaan partiot kiertävät kouluilla ja tarkkailevat niiden liepeillä liikkuvia ajoneuvoja.

Lautamatin mukaan nopea ilmoitus poliisille olisi nyt tärkeintä epäillyn kiinni saamiseksi.

— Kuusankosken tapaus oli päivällä, mutta poliisi sai siitä tiedon illalla.

Tapausta tutkii Kaakkois-Suomen poliisin kokoama ennalta estävän toiminnan ryhmä.

Ryhmä käy läpi vastaavat aikaisemmat tapaukset ja yhdistelee tuntomerkkejä, jotta selviää, onko kyseessä mahdollisesti sama tekijä.

Lautamatin mukaan uusia vinkkejä ei keskiviikon tapauksen jälkeen ole tullut.

Vaaleanharmaa auto ja

nelikymppinen mies

Mies liikkui lasten kuvailemalla vaaleanharmaalla pakettiautolla. Siinä ei ole tarroja tai muita tuntomerkkejä. Auton merkki ei ole tiedossa. Takaovissa autossa on ikkunat. Autossa on mahdollisesti vaaleanharmaat alumiinivanteet tai pölykapselit.

Mies on 30—40-vuotias. Hänellä on ollut yllään tumma takki, musta pipo ja tuulipuvun housut.

Vastaava tapaus tuli Kouvolassa ilmi joulun alla, kun mies houkutteli alakouluikäisiä tyttöjä Eskolanmäessä. Myös silloin silminnäkijähavainnot kertoivat miehen liikkuneen valkoisella tai vaaleanharmaalla autolla.

Samankaltaisesta, koulun liepeillä liikkuneesta autosta tehtiin havaintoja tuolloin myös Kuusankoskella.

Uusimmat uutiset