Vuokratyövoiman kysyntä Kouvolassa hienoisessa kasvussa

Katja Juurikko

VMP Kouvolan yrittäjä Kirsi Lantta sanoo, että hienoisen talouskasvun myötä myös vuokratyöntekijöiden kysyntä on kasvanut.

Valkealassa asuva Anna Huovila oli viime syksynä työtön. Työnantajan konkurssiin päättynyt 17 vuoden mittainen työsuhde oli takana ja edessä uuden työn etsiminen.

Hän kävi TE-toimistossa ja lähetteli hakemuksia.

— Monille firmoille voi jättää netissä avoimen työhakemuksen, joten niitä täyttelin useita.

Sitten hän osui VMP Kouvolan kanssa tekemisiin eikä mennyt aikaakaan, kun hän pääsi vuokratyöntekijäksi kouvolalaiseen teollisuusyritykseen. Hän aloitti viime joulukuun alussa ja siitä lähtien on työllistymispätkä seurannut toistaan samassa paikassa.

— Jonkin verran työ on erilaista kuin aiemmassa paikassa, mutta jotain tämän tyyppistä alun perin hainkin, Huovila sanoo.

Hän on toistaiseksi ollut tyytyväinen vuokratyöhön. Talvella työtä oli kuukauden tai kahden viikon pätkissä, mutta kesäksi hän sai sai vähän pitemmän pestin. Näillä näkymin töitä on elokuun loppuun asti.

— Tähän asti pätkätyön tekeminen ei ole hirveästi ole haitannut. Tärkeintä on, että on ollut työtä.

Palkkaus on ollut työehtosopimuksen mukainen, joten siitäkään hänellä ei ole valittamista

Anna Huovila toivoo tietysti määräaikaisuuksien johtavan vakituiseen työhön, mutta vielä ei sellaisesta ole ollut puhetta.

Työntekijöitä yrityksille vuokraavan VMP Kouvolan yrittäjä Kirsi Lantta sanoo, että 20—25 prosenttia vuokratyösuhteista johtaa VMP:n asiakkaan eli käyttäjäyrityksen palkkalistoille.
Hän pitää vuokratyötä puolin ja toisin hyvänä tapana kokeilla työtä.
— Jos työntekijällä on monipuolista osaamista, vuokrajakso voi johtaa myös pitempään urakehitykseen.

VMP Kouvola työllistää työntekijöitä eri teollisuuden aloille, myös rakennusteollisuuteen, ja palvelualoille. Yrityksellä ei ole mitään toimialarajoitteita.

Tällä hetkellä VMP:llä on paikallisesti satoja henkilöitä työnhakijoina.

Lantan mukaan on vaikea määritellä, kuinka moni hakijoista saa työpaikan, koska sekä työnhakijamäärä että työpaikkojen määrä vaihtelee suuresti vuoden aikana.

— Olemme kuitenkin alueemme merkittävä työllistäjä, Kirsi Lantta arvioi.

Viime aikoina taloudellisen kasvun myötä on yrityksissä ollut aiempaa enemmän kysyntää vuokratyövoimalle.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.