Kouvolan tulevaisuusjaosto nimesi jäseniä uusiin aluetoimikuntiin

Kouvolan kaupunginhallituksen tulevaisuusjaosto on perustanut kolme uutta aluetoimikuntaa Kouvolaan. Se esittää aluetoimikuntiin valittavaksi seitsemän jäsentä ja viisi varajäsentä. Esitys käsitellään seuraavaksi kaupunginhallituksen kokouksessa, ja kaupunginvaltuusto vahvistaa nimitysehdotukset 27. toukokuuta.

Elimäen—Korian, Kuusankosken—Jaalan ja Kouvolan keskusta-alueen jäseniksi haki yhteensä 55 henkilöä. Valinnoissa otettiin huomioon tasa-arvolain vaatimukset, alueellinen edustavuus ja ehdokkaiden ilmoittamat osaamisalueet.

Elimäen—Korian aluetoimikuntaan nimitettiin Marja-Leena Heimonen, Kirsi Hämäläinen (varapuheenjohtaja), Teemu Koistinen, Pauliina Mikkola, Timo Tanskanen, Ilkka Tirronen (puheenjohtaja) ja Laura Vainio. Varajäseninä toimivat Kai Aalto, Tiina Kaksonen, Pirkko Kontkanen, Reino Parkko ja Jenna Saari.

Kuusankosken—Jaalan aluetoimikuntaan nimitettiin Leena Elojärvi (pj.) , Hannele Löytty, Petri Saloranta, Arja Taavila, Ulla Virtanen, Ville Virtanen (varapj.) ja Sauli Ylösmäki. Varajäseniä ovat Ulla-Maija Bergman, Eveliina Gainullina, Sirpa Niemi, Ilkka Sarpola ja Harri Tuominen.

Kouvolan keskusta-alueen aluetoimikuntaan nimitettiin Jari Horppu (pj.), Emilia Kaukiainen, Mika Lammi, Ville Mettälä, Kirsi Tuviala, Katriina Vesala (varapj.) ja Tommi Viljakainen. Varajäseniä ovat Timo Joukanen, Juha Järvinen, Sirpa Laakso, Anne Pitkäpaasi ja Otso Virtanen.

Aluetoimikuntien tehtävänä on kehittää yhteistä Kouvolaa. Nyt perustettujen aluetoimikuntien lisäksi Kouvolassa on toiminut vuodesta 2018 kaksi aluetoimikuntaa. Anjalankosken ja Valkealan suuralueiden aluetoimikunnat aloittivat jo viime syksynä.