Ilmalämpöpumpun huolto maksaa maltaita — katso 6 vinkkiä, joilla pidät pumppusi kunnossa

Arja Ukkonen

Ilmalämpöpumpun suodatin kannattaa puhdistaa lämmityskauden aluksi.
Ilmalämpöpumpun suodatin kannattaa puhdistaa lämmityskauden aluksi.

Kouvolan Sanomat uutisoi keskiviikkona, kun kouvolalainen asukas oli joutunut maksamaan ilmalämpöpumpun huollosta paljon arvioitua summaa enemmän. Katso juttu tästä.

Näin pidät ilmalämpöpumppusi kunnossa itse.

Sisäyksikön voi puhdistaa imuroimalla lämmönvaihdin kevyesti varoen sen ohuita ja taipuisia lamelleja. Pyyhi sisäyksikkö nihkeällä mikrokuituliinalla sekä sisä- että ulkopuolelta.

Lamellit kannattaa välillä pestä. Lamellien puhdistamiseen tarkoitettuja puhdistusaineita voi kysyä laitteen toimittajalta.

Ilmansuodattimien puhdistusväliksi suositellaan kahta viikkoa. Irrota ilmansuodattimet sisäyksiköstä, imuroi ja pese tarvittaessa. Pyyhi ilmanohjaimet ja niiden takana oleva tila.

Ulkoyksikkö on alttiina vuodenaikojen ja säiden muutokselle. Poista lehdet ja roskat sen ympäriltä. Lumivallit eivät saa yltää ulkoyksikköön.

Poista syksyisin puiden lehdet ulkoyksikön kennosta. Jos ulkoyksikön suojaksi asennetaan suojus, on huolehdittava yksikön ilmansaannista ja kondenssiveden poistosta.

Käytä sertifioituja asentajia. Jos ulkoyksikköön ilmaantuu vikaa, toimintahäiriöitä tai sen käyntiääni muuttuu oleellisesti, tilaa korjaaja. Luettelon asentajista löydät osoitteesta www.sulpu.fi.

Motiva Oy, Suomen Lämpöpumppuyhdistys ry ja Hengitysliitto.

Elina Iiskola

Elina Iiskola

Kyösti Suolanen

Kyösti Suolanen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.