Makuja maailmalta ja katuruokaa tarjolla Kouvolassa

Jussi Lopperi

Jomi (vas.) ja Justus Salminen Kuusankoskelta halusivat tulla tutustumaan eri maiden suklaamakuihin Kouvolan Street Food Fiesta & Choco Festival -tapahtumaan. Äiti Mervi Salminen osti pojille hot dogit.
Jomi (vas.) ja Justus Salminen Kuusankoskelta halusivat tulla tutustumaan eri maiden suklaamakuihin Kouvolan Street Food Fiesta & Choco Festival -tapahtumaan. Äiti Mervi Salminen osti pojille hot dogit.

Kuusankoskelaista Justus Salmista harmittaa. Äiti Mervi Salmisen ostamasta kahden nakin hot dogista putosi toinen Kouvolan Välikadun pysäköintialueen asfaltille.

Harmitus on kuitenkin lyhytaikainen: äiti lupaa ostaa uuden nakin pudonneen tilalle.

Hymy leviää Justuksen kasvoille. Taas maittaa nakkisämpylä, ja veli Jomi Salminen syö omaansa niin ikään hyvällä ruokahalulla.

Salmiset lähtivät ensimmäistä kertaa katsomaan, minkälaista antia Kouvolaan tulevaksi viikonlopuksi saapunut Street Food Fiesta & Choco Festival tarjoaa. Klassista katuruokaa ja eri maiden ruokakulttuurien herkkuja esittelevä kiertue on Kouvolassa sunnuntaihin asti. Manskin katuremontin takia tapahtuma on tänä vuonna Välikadun pysäköintialueella.

— Lapset halusivat tulla tutustumaan ulkomaisiin suklaisiin. Täältä löytyy mukavia makuja maailmalta. Belgialaista suklaata täytyy kyllä käydä ostamassa, Mervi Salminen kertoo.

Suomi ei ole tullut tutuksi

Muutamia kojurivistöjä kierrellessä saa jatkuvia kutsuja maistiaisille.

Napolilaista pizzaa, toscanalaista possua ja parmalaista kinkkua tarjoaa maistettavaksi Daniel Pista. Hän on kotoisin Romaniasta ja työskentelee Italiassa.

Suomessa hän on nyt ensimmäistä kertaa katuruokakaravaanin mukana.

— Suomi on kaunis maa. Ruokakulttuuriin en ole päässyt tutustumaan, mutta haluaisin maistaa poroa.

Ranskalainen Aurélie Poulain maistattaa suklaita ja muita makeita herkkuja. Hänkin on Suomessa ensimmäistä kertaa.

— Onneksi sää on nyt parempi. Teemme pitkää päivää, enkä ole päässyt tutustumaan maahanne. Kun kiertue on ohi, meillä on pari viikkoa aikaa lomailla täällä.

Manski parempi paikka

Lehtomäestä paikalle tulleet Päivi ja Jussi Kanerva ovat käyneet joka vuosi kyseisessä tapahtumassa. Heitä ei lainkaan haittaa, että tapahtuma vie keskustasta pysäköintitilaa muutaman päivän ajan.

— Mielellämme näemme tällaisenkin tapahtuman Kouvolassa. Aiempi paikka Manskilla oli parempi, mutta ehkä remontin jälkeen tapahtuma on taas siellä, Päivi Kanerva sanoo.

Aikansa tarjontaa tarkasteltuaan Kanervat valitsevat mangochutneyllä höystetyt hot dogit.

— Kumpikin olisi voinut valita ihan omansa, mutta nyt päädyttiin samaan, Jussi Kanerva tokaisee.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.